Vihreämpi valinta vai viherpesua? – Vinkit kuluttajille

28.11.2022 18:00–19:30

Kerava | Luento | Webinaari

Kuluttajat haluavat vaikuttaa omilla ostopäätöksillään ja moni haluaisi valita kestävästi tuotettuja tuotteita. Kuitenkin jopa 81 % kuluttajista pitää vaikeana tunnistaa, millaiset tuotteet tai palvelut ovat ympäristön kannalta kestäviä.

Millaiset merkinnät auttaisivat kuluttajia valitsemaan aidosti vastuullisemman tuotteen? Mitä kuluttajat toivovat ympäristöväittämiltä ja -merkinnöiltä? Mitä viherpesu tarkoittaa ja miten voi huomata milloin on kyse viherpesusta?

Tule kuulemaan käytännön vinkkejä kestävämmistä kulutusvalinnoista! Käymme läpi myös, mitä on tekeillä lainsäädännössä tuotteiden ja palveluiden aidon vastuullisuuden parantamiseksi.

Tilaisuuden asiantuntijana toimii Kuluttajaliiton vaikuttamistyön päällikkö Tiina Vyyryläinen.

Näin osallistut

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Voit osallistua joko paikan päällä Keravan kaupunginkirjastossa Satusiipi-tilassa (Paasikivenkatu 12, Kerava) tai etäyhteydellä Microsoft Teamsin välityksellä.

Jos osallistut etäyhteydellä, ilmoittaudu tämän linkin kautta viimeistään maanantaina 28.11. klo 16.30. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuutta.

Jos osallistut paikan päällä Keravan kaupunginkirjastolla, sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa!

Tutustu asiantuntijaan

Tiina Vyyryläinen

Vaikuttamistyön päällikkö

Tiinan työhön kuuluu tapaamisia Kuluttajaliiton sidosryhmien edustajien kanssa sekä osallistumista muun muassa lainvalmistelutyöryhmiin ja eduskunnan asiantuntijoiden kuulemistilaisuuksiin. Tiina edistää kuluttajapoliittisten tavoitteidemme toteutumista ja pitää yhteyttä eurooppalaisiin kollegoihin sekä päättäjiin. Hän vetää Kuluttajaliitossa vaikuttamistyön ja neuvonnan tiimiä.

Löydät Kuluttajaliiton myös