Huijarit kuriin! -hanke

Kuluttajaliiton kolmivuotinen Huijarit kuriin! -hanke on päättynyt. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille vaikuttavasta yhteistyöstä! Kaikki huijausten tunnistamiseen liittyvä materiaali on edelleen käytettävissä sivuillamme. Katso materiaalit täältä. Kuuntele myös Huijaripodi-podcastia.

Huijarit kuriin! -hanke oli Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n rahoittama kolmivuotinen hanke (2019–2021), joka käytti nimeä Huijausinfo. Hanke pyrki ennaltaehkäisemään nettihuijauksia ja auttamaan huijattuja. Hanke oli toiminnassa 1.1.2019–31.12.2021. Huijarit kuriin! -hanke ylläpiti www.huijausinfo.fi -verkkosivustoa ja sosiaalisen median tilejä. Hankkeen puitteissa tarjosimme kuluttajille maksutonta neuvontaa ja koulutusta netissä tapahtuvista erilaisista huijauksista. Hankkeen aikana järjestettiin myös vertaistukitoimintaa huijausten uhreille ja heidän läheisilleen.

Huom! Neuvontapalvelu digihuijatuille on päättynyt 17.12.2021 Huijarit kuriin! -hankkeen päättymisen takia. Jos epäilet itsesi tai läheisesi tulleen huijatuksi, voit ottaa yhteyttä Rikosuhripäivystykseen.

Yhteistyökumppanit

Huijarit kuriin! -hankkeella oli 9 yhteistyökumppania, joilla oli myös edustus hankkeen ohjausryhmässä. Ohjausryhmä seurasi ja arvioi hankkeen tavoitteiden toteutumista.

Yhteistyökumppaneina hankkeessa olivat:

Yhteistyökumppaneiden sivuilta saat tietoa ja toimintaohjeita, jos olet joutunut huijatuksi. Sivuilla on myös tietoa ajankohtaisista huijauksista ja neuvoja huijausten tunnistamiseen ja estämiseen.