Tietoisku: Miten tunnistaa romanssihuijari

5.12.2023 13:00–13:45

Webinaari | Tietoisku | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Saitko somessa yhteydenoton mielenkiintoiselta henkilöltä? Mistä tietää, onko kyseessä vilpitön uusi tuttavuus vai romanssihuijari? Epäiletkö, että läheisesi on joutunut romanssihuijarin kynsiin?

Romanssihuijaus on rikos, jonka uhriksi joutuu vuosittain satoja suomalaisia. Rikolliset ovat yleensä erittäin taitavia ihmistuntijoita, jotka käyttävät häikäilemättömästi hyväksi luonnollista tarvettamme löytää seuraa tai elämänkumppani. Uhrin voi olla vaikea tunnistaa, onko yhteydenotossa kyse tavallisesta tutustumisesta vai ammattirikollisen huijausyrityksestä.

Tietoiskussa opit:

  • Miten romanssihuijaus etenee
  • Mitkä ovat rakkauspetoksen tunnusmerkkejä
  • Miten kannattaa toimia, jos joutuu rakkauspetoksen uhriksi
  • Miten toimia, jos huomaat itse tai läheisesi joutuneen romanssihuijatuksi

Asiantuntijoina Kuluttajaliiton projektityöntekijä Jaana Savolainen sekä Sosped-säätiön ja Maria Akatemia ry:n Nettideittiturva-hankkeen pääsuunnittelija Helmi Korhonen.

Ilmoittaudu mukaan

Tietoisku on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään Microsoft Teamsin välityksellä. Voit lähettää asiantuntijoille kysymyksiä aiheeseen liittyen ilmoittautumisen yhteydessä.

llmoittaudu täyttämällä tämä lomake viimeistään 5.12. klo 12.00. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi päivää ennen tilaisuutta ja uudelleen noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Kuluttajaliitto