PERUTTU: Tiedä oikeutesi potilaana

Kuvituskuvassa mies kuuntelee lääkäriä keskittyneesti.
27.11.2023 17:30–19:00

Tampere | Luento

Illan luento on valitettavasti peruttu yllättävän esteen vuoksi. Tilaisuus siirretään toiseen ajankohtaan, josta ilmoitetaan myöhemmin. Pahoittelemme viime hetken peruutusta!

Jokainen meistä on joskus potilas, jolle kuuluu useita erilaisia oikeuksia terveydenhuollossa. Muuttuvassa sosiaali- ja terveydenhuollon ympäristössä on tärkeää, että potilas tuntee omat oikeutensa sekä tunnistaa tilanteet, jolloin oikeudet eivät toteudu lain tarkoittamalla tavalla.   

Potilasoikeuskoulutuksessa tarkastelemme potilaan oikeuksia käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi. Luennon jälkeen tunnet keskeisimmät potilaan oikeudet ja osaat pitää paremmin huolta oikeuksistasi terveydenhuollon asiakkaana.

Opit muun muassa:

  • Mitä potilaan itsemääräämisoikeus tarkoittaa
  • Mitä tietoa potilaalla on oikeus saada hoitavalta henkilökunnalta
  • Mitä potilas voi tehdä, jos hoitokäynti ei suju toivotulla tavalla
  • Mitä jokaisen kansalaisen tulisi tietää palveluseteleistä

Käymme läpi myös mielenkiintoisia tosielämän tapauksia potilaan oikeuksien ongelmatilanteista. 

Tervetuloa tutustumaan potilaan oikeuksiin Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntijan Hanna Mannisen johdatuksella! Voit myös esittää asiantuntijalle kysymyksiä potilaan oikeuksista luennon aikana.

Näin osallistut:

Koulutus on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumapaikkana toimii Lahdesjärven ABC, Pyynikkisali (2. krs, kassan jälkeen vasemmalle), osoitteessa Automiehenkatu 39, 33840 Tampere. Tapahtumapaikka ei valitettavasti ole esteetön: kokoustila sijaitsee 2. kerroksessa, jonne kulku tapahtuu vain portaiden kautta.

Tilaisuudessa maksuton kahvitarjoilu 30:lle ensimmäiselle osallistujalle. Tervetuloa!

Tutustu luennon asiantuntijaan:

Hanna Manninen

Potilaan oikeuksien asiantuntija, VTM

Hanna toimii Kuluttajaliitossa potilaan oikeuksien asiantuntijana. Hänen työhönsä kuuluu potilaiden ja sote-asiakkaiden oikeuksiin liittyvää neuvontaa, koulutuksia, lausuntoja ja sidosryhmäyhteistyötä.

Löydät Kuluttajaliiton myös