Keski-Suomen Kuluttajat ry

Keski-Suomen Kuluttajat ry on Kuluttajaliiton alueellinen kuluttajayhdistys, joka toimii Keski-Suomen maakunnan alueella.

Järjestämme erilaisia yleisötilaisuuksia ajankohtaisista teemoista yhteistyössä Kuluttajaliiton ja paikallisten yhteistyökumppanien kanssa. Teemoina ovat mm. asuminen, elintarvikkeet ja ravitsemus, talous ja eettinen kuluttaminen. Lisäksi järjestämme myös kuluttamiseen liittyviä matkoja jäsenillemme ja muille kuluttamisesta kiinnostuneille sekä teemme aktiivisesti erilaisia hintavertailuja. Jäseniämme toimii myös vapaaehtoisena talous- ja velkatukihenkilöinä. Lisäksi teemme paljon yhteistyötä työttömien Sirpakka-toiminnan kanssa. 

Vuonna 2021 Keski-Suomen Kuluttajissa keskitytään yhteistyöverkostojen laajentamiseen ja uusien hallituksen jäsenien kouluttamiseen. Tämänhetkisillä resursseilla panostetaan erityisesti uusien jäsenten hankintaan sekä yhdistyksestä ja toiminnasta tiedottamiseen.

Yhdistys täyttää 30 vuotta vuonna 2022.

Tiedotuskanaviamme ovat omat nettisivumme (keskisuomenkuluttajat.yhdistysavain.fi) ja Facebook-sivumme.

Tervetuloa mukaan yhdistykseen ja toimintaamme!

Jäsenmaksu 15 €/vuosi

Lue lisää yhdistyksestämme:

Mika Kelander, puheenjohtaja
Jaana Hakanen, varapuheenjohtaja
Heidi Kokko, sihteeri
Minna Pusa, rahastonhoitaja

Keski-Suomen Kuluttajat ry on toiminut aikaisemmin Jyvässeudun Kuluttajakompassi ry:n nimellä. Jyvässeudun Kuluttajakompassi ry on perustettu vuonna 1992. Vuonna 2014 se muutettiin maakunnalliseksi yhdistykseksi, kun kuluttajayhdistyksiä yhdistettiin. Tällöin yhdistyksen nimeksi muutettiin Keski-Suomen Kuluttajat ry. Nimi vahvistettiin Patentti- ja rekisterihallituksesta 24.11.2014. Yhdistyksen toimialueena on Keski-Suomen maakunta.

Jyvässeudun Kuluttajakompassi ry:llä on ollut alusta asti ollut paljon toimintaa. Toiminnassa on ollut mukana pieni ydinjoukko, joka on voimavarojen puitteissa pyrkinyt ajamaan kuluttajien etuja. Kokoukset ovat usein olleet yleisiä keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista asioita. Jyvässeudun Kuluttajakompassi ry on aikoinaan tehnyt paljon yhteistyötä Jyväskylän ammattikorkeakoulun matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla kuluttaja-asioita opiskelevien opiskelijoiden kanssa. 

Keski-Suomen Kuluttajien puheenjohtaja Mika Kelander

Mika Kelander

Puheenjohtaja, Keski-Suomen Kuluttajat ry

Yhdistyksen tulevat tapahtumat

Keski-Suomen Kuluttajat ry
Jämsä | Luento

Tiedä oikeutesi potilaana

11.10.2022 17:30–19:00

Keski-Suomen Kuluttajat ry | Jyväskylän työväenyhdistys
Jyväskylä | Luento

Tiedä oikeutesi potilaana

11.10.2022 14:00–15:30

Keski-Suomen Kuluttajat ry
Jyväskylä | Retki

Keski-Suomen Kuluttajien 30-vuotisjuhlamatka Helsinkiin

19.10.2022 6:30–21:00