Joulu on lämminhenkinen juhla, jonka viettoon kuuluu keskeisesti hyvästä ruuasta nauttiminen. Osa kattaa joulupöytään joka vuosi rakkaiksi muodostuneita perinneruokia, kun taas osa kaipaa vaihtelua joulumenuun.
Ravintola Wellamon keittiömestari, Masterchef 2020-ohjelmastakin tuttu Dani Hänninen on laatinut kuluttajille joulumenun, jossa joulun tutut maut tarjoillaan uudenlaisessa muodossa.
Menun ruuat valmistuvat ilman hävikkiä ja energiaa viisaasti käyttäen! Ruokien valmistaminen onnistuu selkeiden ohjeiden ansiosta jokaiselta kotikokilta, eikä keittiössä tarvita ammattikeittiön laitteita tai välineitä.
Astetta fiksumpi joulumenu on toteutettu yhteistyössä Astetta alemmas -kampanjan ja maa- ja metsätalousministeriön rahoittaman Hävikkifoorumin kanssa.
Alkuruoka:
Pääruuat
Jälkiruoka
Kaipaatko lisää vinkkejä energiansäästöön ja ruokahävikin vähentämiseen?
Joulunaikaan kotoillaan, leivotaan ja tehdään paljon ruokaa, ja tämä kaikki lisää energiankulutusta. Samanaikaisesti ruoan kallistunut hinta on saanut monet pohtimaan tapoja karsia ruokakuluja ja välttää ruokahävikkiä.
Astetta alemmas-kampanja ja Kuluttajaliiton koordinoima sekä maa- ja metsätalousministeriön rahoittama Hävikkifoorumi-hanke jakavat joulunajan vinkkejä, joiden avulla kuluttajat voivat välttää turhaa energiankulutusta ja pitää kotitaloutensa ruokahävikin kurissa.