Jenni Vainioranta

Jenni Vainioranta

vastuullisuusasiantuntija
jenni.vainioranta@kuluttajaliitto.fi

LinkedIn-profiili

Töissä

Työskentelen erilaisten vastuulliseen kuluttamiseen liittyvien työtehtävien parissa. Koordinoin esimerkiksi kiertotalouteen liittyviä projekteja sekä valtakunnallista ruokahävikkikampanjaa, Hävikkiviikkoa. Kuluttajaliitolla työskennellessäni olen saanut olla mukana edistämässä kestävämpää huomista vaikuttamalla myös erilaisissa kansallisissa ja kansainvälisissä komiteoissa ja neuvottelukunnissa. 

Vastuullisuuteen liittyvien projektien vetäminen on minulle mieluisinta puuhaa. Haluan olla mukana luomassa ratkaisuja, jotka auttavat kuluttajia tekemään arjessaan parempia ja vastuullisempia valintoja.

Vapaa-ajalla

Vapaa-aika sujuu vauhdikkaasti puolison ja  kolmen pojankoltiaisen kanssa. Luonnossa liikkuminen ja retkeily ovat perheellemme rakasta puuhaa. Tavoitteemme on retkeillä mahdollisimman monessa Suomen kansallispuistossa vielä, kun lapset asuvat saman katon alla.

Kuluttajana olen raivostuttavan tarkka. Ostan vain tarpeeseen ja punnitsen valintoja pitkään. Kodissani ei ole tavaroita ilman funktiota.

Tätä et tiennyt minusta

Minulla on identtinen kaksoissisko. Olen oppinut kertomaan sen nykyisin heti uusille tuttavuuksille hassuja tilanteita välttääkseni.