Yhdessä ruokahävikkiä vastaan!

27.4.2022 13:00–16:00

Salo | Luento

Mikä on kuluttajan rooli ruokahävikin vähentämisessä? Entä mitä voidaan tehdä ruokahävikin vähentämiseksi kaupoissa tai ravitsemuspalveluissa?

Tervetuloa kuulemaan kolme eri näkökulmaa ruokahävikin vähentämiseen! Tilaisuudessa kuulet ruokahävikistä niin kuluttajan, kaupan, kuin ravitsemuspalveluiden näkökulmasta. Opit muun muassa, miten ruokahävikki näkyy päivittäistavarakaupan toiminnassa ja minkälaisilla keinoilla kotona voi vähentää arjessa syntyvää ruokahävikkiä – ja siten säästää rahaa.

Ruokahävikki on syömäkelpoista ruokaa, joka syystä tai toisesta päätyy roskikseen syömisen sijasta. Hävikkiä muodostuu kaikissa ruokaketjun osissa, niin alkutuotannossa, elintarviketeollisuudessa, kaupassa, ravitsemispalveluissa kuin kuluttajien toimesta. Ruoantuotanto kuluttaa luonnonvarojen lisäksi työaikaa ja energiaa, kuten polttoainetta. Kaikki nämä resurssit menevät hukkaan silloin, kun työn tulosta, eli ruokaa, päätyy hävikkiin.

Tilaisuudessa kuulet mielenkiintoiset puheenvuorot seuraavilta puhujilta:

  • Jenni Vainioranta, hankekoordinaattori, Hävikkifoorumi-hanke, Kuluttajaliitto
  • Jori Kuuranne, K-kauppias, K-Market Ollikkala
  • Anu Sorvari-Happonen, ravitsemus- ja puhtaanapitopäällikkö, Salon kaupunki

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, eikä sinne tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistujille on kahvitarjoilu. Tapahtumapaikkana toimii Salon työväentalo (Vilhonkatu 9, Salo). Tervetuloa mukaan!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kuluttajaliitto, Salon Eläkkeensaajat ry ja Varsinais-Suomen Kuluttajat ry.

Löydät Kuluttajaliiton myös