Elämisen jälkiä vai tahallista rikkomista? Vuokra-asunnon kunto ja kunnossapito

Kuvituskuvassa harmaa kerrostalo, jossa suuria lasi-ikkunoita. Oikealla puolella sininen taivas ja suuria pilviä.
8.12.2021 17:30–18:15

Webinaari | Jäsenille

Uutuuswebinaari jäsenillemme!

Saako vuokralainen maalata vuokra-asuntonsa seiniä? Kuka vastaa rikkinäisestä jääkaapista? Mikä on tavanomaista kulumista asunnossa ja mikä tahallista rikkomista?

Vuokra-asukkaalla on velvollisuus huolehtia asunnon peruskunnosta. Elämisen jäljet kuuluvat asiaan, mutta mitä oikeastaan on tavanomainen kuluminen? Miten jakautuvat vuokralaisen ja vuokranantajan vastuut ja kuka vastaa mistäkin? Mitä remontteja vuokra-asunnossa saa tehdä?

Tule kuulemaan, mitä oikeuksia ja velvollisuuksia vuokralaisella ja vuokranantajalla on vuokra-asunnon kuntoon liittyen!

Opit mm. seuraavia vuokrasuhteeseen liittyviä seikkoja:

  • mitä on tavanomainen kuluminen
  • minkälaisia vähimmäisvaatimuksia vuokra-asunnon kuntoon liittyy
  • miten asunnon kunnossapitovastuu jakautuu vuokralaisen ja vuokranantajan välillä
  • minkälaisia remontteja vuokra-asunnossa saa tehdä
  • miten toimitaan, jos toinen osapuolista rikkoo asunnon kuntoon liittyviä velvollisuuksiaan.

Kuluttajaliiton avustava lakimies Anni Saari ja Suomen Vuokranantajat ry:n lakimies Nora Laine selventävät vuokralaisen ja vuokranantajan vastuita asunnon kunnossapidosta selkeästi ja ymmärrettävästi.

Webinaari on avoin Kuluttajaliiton ja Suomen Vuokranantajat ry:n jäsenille. Voit lähettää kysymyksiä jo ilmoittautumisen yhteydessä. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu mukaan:

Jos olet jo Kuluttajaliiton kuluttajayhdistyksen tai Suomen Vuokranantajat ry:n jäsen, ilmoittaudu mukaan webinaariin tästä. Saat tapahtumapäivänä osallistumislinkin suoraan sähköpostiisi.

Jos et ole vielä jäsenemmeliity nyt! Kuluttajaliiton jäsenenä saat käyttöösi myös muita rahanarvoisia etuja, kuten kuluttajan lakineuvonnan palvelut. Muista täyttää myös webinaarin ilmoittautumislomake.

Tutustu asiantuntijoihin:

Anni Saari

Avustava lakimies, Kuluttajaliitto

Kiinnostuksenkohteitani ovat erityisesti ostamiseen liittyvät kuluttajan oikeudet ja markkinoinnin sääntely. Kuluttajan oikeuksien edistäminen on minulle tärkein tavoite työssäni.

Kuvassa Suomen Vuokranantajat ry:n lakimies Nora Laine

Nora Laine

Lakimies, Suomen Vuokranantajat ry

Työskentelen Suomen Vuokranantajissa lakimiehenä. Tavoitteenani on edistää hyvän ja toimivan vuokrasuhteen onnistumista kaikille osapuolille.

Ensimmäistä kertaa Zoomissa?

Kiinnostuksenkohteitani ovat erityisesti ostamiseen liittyvät kuluttajan oikeudet ja markkinoinnin sääntely. Kuluttajan oikeuksien edistäminen on minulle tärkein tavoite työssäni.

Webinaari järjestetään maksuttoman Zoom-palvelun avulla. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen (esim. Google Chrome, Microsoftin Internet Explorer tai Edge, Applen Safari tai Mozilla Firefox) kautta tai ladata Zoom-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Pääset mukaan webinaariin klikkaamalla Zoom-linkkiä, jonka saat sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Zoom on saatavilla myös mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).