Vinkkivartti: Potilaan tiedonsaantioikeus – mihin tietoon potilaalla on oikeus

23.9.2021 17:00–17:45

Webinaari | Tietoisku

Potilaan tiedonsaantioikeus on keskeinen potilaan oikeus, joka on turvattu potilaslaissa. Potilaalla on oikeus monenlaiseen hänen hoitoaan koskevaan tietoon. Tietoa on annettava potilaalle selkeästi ja ymmärrettävästi. Jos potilas ei saa terveydenhuollon henkilöstöltä riittävästi tietoa, ei hän voi tehdä omaa hoitoaan koskevia päätöksiä eli käyttää itsemääräämisoikeuttaan.

Vinkkivartissa käydään läpi potilaan tiedonsaantioikeutta ymmärrettävästi ja tuodaan esiin, mitä potilas voi tehdä, jos hän ei saa tarpeeksi tietoa hoitohenkilökunnalta. Tervetuloa mukaan!

Vinkkivartin aluksi kuulemme ajankohtaiset kuulumiset Pääkaupunkiseudun Kuluttajat ry:ltä ja Pääkaupunkiseudun Luustoyhdistys ry:ltä. Sen jälkeen kuulemme tiiviin tietopaketin potilaan oikeuksista, jonka jälkeen aikaa on varattu kysymyksille ja keskustelulle. Osallistu siis omien aikataulujesi mukaan! Piipahda kuuntelemaan asiantuntijavartti ja jää ehtiessäsi kysymään ja keskustelemaan.

Näin osallistut:

Tapahtuma on avoin Pääkaupunkiseudun Kuluttajat ry:n ja Pääkaupunkiseudun Luustoyhdistys ry:n jäsenille.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 23.9. klo 15.30 tämän linkin kautta! Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki Teams-tilaisuuteen noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Mikä on vinkkivartti?

Vinkkivartti on Kuluttajaliiton alueellisen kuluttajayhdistyksen järjestämä tapahtuma, jossa asiantuntijat kertovat lyhyesti ja ytimekkäästi ajankohtaisista teemoista. Osallistu omien aikataulujesi mukaan! Piipahda Vinkkivarttiin kuuntelemaan asiantuntijavartti ja jää ehtiessäsi kysymään ja keskustelemaan.

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä. Teams on saatavilla myös mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Tutustu tilaisuuden asiantuntijaan:

Julia Lumijärvi

Potilaan oikeuksien asiantuntija
Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntijana Julia Lumijärvi tuntee potilaiden oikeuksien toteutumisen haasteet. Kuluttajaliitossa Julia antaa potilasoikeusneuvontaa, koulutuksia ja lausuntoja sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksistä.
Löydät Kuluttajaliiton myös