Saako parvekkeella grillata? – Vinkit sujuvaan kesän viettoon

23.5.2022 16:30–17:30

Tampere | Luento

Kesä on monelle ihanaa aikaa ja siitä halutaan nauttia täysillä. Taloyhtiössä kesän viettäminen voi kuitenkin aiheuttaa kiperiä tilanteita, joissa joudutaan pohtimaan taloyhtiön sääntöjä ja jopa lain kiemuroita.

Mitkä kysymykset ja ongelmat taloyhtiössä askarruttavat erityisesti kesällä? Tule kuulemaan lakimiehen vinkit sujuvan kesän viettoon niin vuokralaisen, asunto-osakkeen omistajan kuin taloyhtiön hallituksen edustajan näkökulmasta.

Luennolla kuulet vastaukset mm. näihin kysymyksiin:

  • Saako parvekkeella grillata?
  • Oikeuttaako tuskallisen kuuma sisälämpötila alennukseen vuokrasta tai vastikkeesta?
  • Voinko laittaa rivitalossa takapihalle uima-altaan vai voiko taloyhtiö puuttua siihen?
  • Olenko oikeutettu vapautukseen vesimaksusta, jos vietän kesän mökillä?
  • Saako ilmalämpöpumpun asentaa ilman taloyhtiön lupaa?
  • Taloyhtiö on rakentanut pihalleen kivan kesäkeittiön. Saavatko myös naapuritaloyhtiön asukkaat käyttää yhteisiä ulkotiloja?
  • Voiko taloyhtiön hallitus kieltää pallon potkimisen taloyhtiön pihalla?

Tervetuloa tutustumaan aiheeseen Kuluttajaliiton lakimiehen Kristel Pynnösen johdolla! Tutustumme aiheeseen käytännön esimerkkien kautta, ja voit esittää kysymyksiä asiantuntijalle luennon yhteydessä.

Tule kuulolle ja vietä huoleton kesä!

Näin osallistut:

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, eikä sinun tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tapahtumapaikkana toimii Hepokatti-sali (Mustanlahdenkatu 22, 33210 Tampere).

Kaikille avoimen luennon jälkeen järjestetään Pirkanmaan Kuluttajat ry:n sääntömääräinen vuosikokous, jonne yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita.

Tutustu asiantuntijaan:

Kristel Pynnönen

Lakimies

Toimin Kuluttajaliiton asumisasiamiestoiminnan lakimiehenä. Tavoitteenani on tehdä asumisesta Suomessa mahdollisimman mukavaa, helppoa ja toki asumiskustannusten tulee pysyä kohtuullisella tasolla.

Löydät Kuluttajaliiton myös