Vihreämpi valinta vai viherpesua? – Vinkit kuluttajille

9.3.2023 18:00–19:00

Lempäälä | Luento

Kuluttajat haluavat vaikuttaa omilla ostopäätöksillään ja moni haluaisi valita kestävästi tuotettuja tuotteita. Kuitenkin jopa 81 % kuluttajista pitää vaikeana tunnistaa, millaiset tuotteet tai palvelut ovat ympäristön kannalta kestäviä. Millaiset merkinnät auttaisivat kuluttajia valitsemaan aidosti vastuullisemman tuotteen? Mitä kuluttajat toivovat ympäristöväittämiltä ja -merkinnöiltä? Mitä viherpesu tarkoittaa ja miten voi huomata milloin on kyse viherpesusta?

Tule kuulemaan käytännön vinkkejä kestävämmistä kulutusvalinnoista ja myös mitä on tekeillä lainsäädännössä tuotteiden ja palveluiden aidon vastuullisuuden parantamiseksi. Luennon asiantuntijana toimii Kuluttajaliiton juristi Kristel Pynnönen Andersson.

Näin osallistut

Luento on maksuton ja se järjestetään yhteistyössä Pirkan opiston kanssa. Luentoa voi seurata sekä paikan päällä että verkon välityksellä. Katso luennon tiedot ja osallistumisohjeet opiston sivuilta!

Tutustu asiantuntijaan

Kristel Pynnönen Andersson

Juristi

Toimin Kuluttajaliiton asumisasiamiestoiminnan juristina. Tavoitteenani on tehdä asumisesta Suomessa mahdollisimman mukavaa, helppoa ja toki asumiskustannusten tulee pysyä kohtuullisella tasolla.

Löydät Kuluttajaliiton myös