Vanhustenviikon tietoisku: Minua ei huijata!

4.10.2023 11:00–11:30

Webinaari | Tietoisku

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Kuluttajaliitto järjestää tietoiskun netti- ja puhelinhuijausten välttämisestä, jotta kukaan ei tulisi enää huijatuksi. Vanhusten viikolla keskitymme erityisesti ikäihmisiin kohdistuviin yleisimpiin huijauksiin. Tule mukaan kuuntelemaan, miten tunnistaa ja välttää huijaukset!

Ikäihmisiltä yritetään urkkia erityisesti pankki- ja henkilötunnuksia erilaisiin tarinoihin vedoten. Valepoliiseina ja muina valeviranomaisina esiintyvät rikolliset pyrkivät löytämään uhreja usein juuri ikäihmisten keskuudesta. Valeviranomainen voi soittaa ja kertoa tarvitsevansa esimerkiksi kiireellisesti pääsyn pankkitilille – todellisuudessa luurin toisessa päässä onkin huijari, joka pyrkii tyhjentämään tilin.

Tietoiskussa käymme selkeiden esimerkkien avulla läpi netti- ja puhelinhuijauksia etenkin ikäihmisen näkökulmasta. Tietoiskun jälkeen tunnistat erilaisia huijaustyyppejä ja tiedät miten toimia, ettet joudu huijatuksi. Kuulet lisäksi, miten neuvoa iäkästä läheistä huijausten välttämiseksi ja toimintaohjeet, jos on jo joutunut huijarin ansaan.

Ilmoittaudu mukaan

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta. Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä. Ilmoittautuminen sulkeutuu 4.10. klo 10.

Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä asiantuntijalle kysymyksiä netti- ja puhelinhuijauksista. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu asiantuntijaan

Jaana Savolainen

Projektityöntekijä

Jaana toimii projektityöntekijänä kouluttamisen parissa. Jaana on erikoistunut laajasti erilaisten ryhmien kouluttamiseen niin livenä kuin verkossa. Erityisesti kokemusta hänellä on digihuijausaiheesta. Koulutuksissa Jaana pyrkii kertomaan uusimmat huijaustyypit ja kuinka niiltä voi välttyä.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Kuluttajaliitto