Tuottiko taloyhtiön yhtiökokous enemmän kysymyksiä kuin vastauksia? – Mikä avuksi

24.8.2023 17:30–18:30

Webinaari | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Yhtiökokoukseen osallistuminen on osakkaalle parhaita keinoja vaikuttaa taloyhtiön asioihin ja ratkoa ongelmia. Yhtiökokous tekee tärkeimmät päätökset taloyhtiössä. Kokouksessa keskustellaan ja päätetään kaikkia asukkaita ja osakkaita koskevista asioista. Etenkin remonttipäätöksissä puhutaan huomattavista rahasummista.

Herättikö yhtiökokous enemmän kysymyksiä kuin vastauksia? Jäikö kysymyksesi vaille vastausta tai oletko tyytymätön päätökseen? Saitko liian vähän tietoa siitä, mitä yhtiökokouksessa päätettiin?

Tule oppimaan taloyhtiön osakkaan oikeuksista yhtiökokouksessa! Käymme läpi muun muassa, millaisia kysymyksiä osakkaalla on oikeus esittää kokouksessa ja mitä asiakirjoja osakkailla on oikeus nähdä yhtiökokouksessa.

Opit muun muassa:

  • Minkälaisia kysymyksiä osakkaalla on oikeus esittää yhtiökokouksessa
  • Mitä asiakirjoja osakkaille tulee kokouksessa näyttää
  • Miten yhtiökokoukseen kannattaa valmistautua
  • Miten käytät kyselyoikeuttasi ja varmistat, että saat kysymyksiin vastauksia
  • Miten toimit, jos epäilet, että yhtiökokouksessa tapahtui virhe
  • Miten saat tietoa yhtiökokouksesta ja kokouksen kulusta

Webinaarin asiantuntijana Kuluttajaliiton juristi Kristel Pynnönen Andersson. Voit lähettää kysymyksiä jo etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittaudu mukaan

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta. Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä. Ilmoittautuminen sulkeutuu 24.8. klo 16:20.

Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä asiantuntijalle kysymyksiä aiheesta. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu asiantuntijaan

Kristel Pynnönen Andersson

Juristi

Toimin Kuluttajaliiton asumisasiamiestoiminnan lakimiehenä. Tavoitteenani on tehdä asumisesta Suomessa mahdollisimman mukavaa, helppoa ja toki asumiskustannusten tulee pysyä kohtuullisella tasolla.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Kuluttajaliitto