Tietoisku: Oikeus omiin henkilötietoihisi

31.3.2022 17:00–17:30

Webinaari | Tietoisku

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Meillä jokaisella on oikeus yksityisyyteen. Millaisia oikeuksia sinulla on yritysten sinusta keräämiin tietoihin? Miten saat tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu – ja miksi sillä on väliä? Tule Kuluttajaliiton tietoiskuun ja ota selvää!

Yritykset saattavat tarvita henkilötietojasi esimerkiksi ostamasi tuotteen tai palvelun toimitukseen. Henkilötietosi saattavat silloin jäädä talteen yritykselle. Kun näin tapahtuu, yrityksen tulee kertoa sinulle, miten he henkilötietojasi käyttävät ja tallentavat. Tietosuojaselosteiden lukeminen on kuitenkin usein työlästä ja hankalaa.

Webinaarissa tutustumme tietosuojan perusteihin, jotta tunnet oikeutesi omiin henkilötietoihisi. Opit muun muassa:

  • mikä on henkilötieto ja mitä sen käsittely tarkoittaa
  • mitä yrityksen on kerrottava sinulle henkilötietojen käsittelystä
  • oikeudestasi tutustua yrityksen sinusta tallentamiin tietoihin ja oikaista niitä
  • mitä tarkoittaa ”oikeus tulla unohdetuksi”
  • mitä on automaattinen päätöksenteko ja mitä oikeuksia sinulla on siihen liittyen

Tietoiskuun osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja tietosuojasta. Tutustumme aiheen perusteisiin käytännönläheisesti ja ymmärrettävällä tavalla Kuluttajaliiton lakimiehen Emmi Merirannan opastuksella. Tervetuloa mukaan!

Näin osallistut:

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 31.3. klo 15.30 mennessä tämän linkin kautta. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Tilaisuus järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -sovelluksen kautta. Jos Teams ei ole entuudestaan tuttu, varaathan tarpeeksi aikaa siihen tutustumiseen. Lisätietoja löydät alempaa tältä sivulta.

Tutustu asiantuntijaan:

Emmi Meriranta

Lakimies

Emmi Meriranta toimii vaikuttamistyön ja neuvonnan parissa. Emmi on erikoistunut laajasti erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin ja pyrkii löytämään ratkaisuja kuluttajalähtöisesti.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).