Tietoisku: Sote-asiakasmaksut ja maksujen kohtuullistaminen

3.5.2023 17:30–18:00

Webinaari | Tietoisku | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Vuodenvaihde nollasi asiakasmaksujen maksukaton. Alkuvuosi on monelle sote-asiakkaalle taloudellisesti haastavaa aikaa. Tiedätkö esimerkiksi, miten asiakasmaksujen alentamista voi hakea hyvinvointialueelta?

Useista julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista veloitetaan asiakasmaksu. Kaikilla ei ole kuitenkaan varaa maksaa asiakasmaksua ja lainsäädännössä suojellaan vähävaraista kansalaista näiden tilanteiden varalta. Lainsäädäntö on ollut kuitenkin huonosti tunnettua. Soten asiakasmaksuja on siirtynyt runsaasti perintään ja ulosottoon.

Tervetuloa tutustumaan asiakkaan taloudellisiin oikeuksiin Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntija Hanna Mannisen johdatuksella!

Saat vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä on asiakasmaksujen maksukatto?
  • Milloin asiakkaalla on oikeus hakea hyvinvointialueelta asiakasmaksujen alentamista ja miten se konkreettisesti tapahtuu?
  • Mitä asiakas voi tehdä silloin, kun hänellä ei ole varaa maksaa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksua?
  • Miten asiakasta suojellaan taloudellisesti silloin, kun hän käyttää palveluseteliä?

Ilmoittaudu mukaan

Tietoisku on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta.

Järjestämme kaksi tietoiskua samalla sisällöllä – valitse siis sinulle parhaiten sopiva aika ja tule mukaan!

Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä asiantuntijalle kysymyksiä aiheesta. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu asiantuntijaan

Hanna Manninen

Potilaan oikeuksien asiantuntija, VTM

Hanna toimii Kuluttajaliitossa potilaan oikeuksien asiantuntijana. Hänen työhönsä kuuluu potilaiden ja sote-asiakkaiden oikeuksiin liittyvää neuvontaa, koulutuksia, lausuntoja ja sidosryhmäyhteistyötä.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Kuluttajaliitto