Tietoisku: Sote-asiakasmaksut ja maksujen kohtuullistaminen

18.1.2023 13:00–13:30

Webinaari | Tietoisku | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Vuodenvaihde nollasi asiakasmaksujen maksukaton. Alkuvuosi on monelle sote-asiakkaalle taloudellisesti haastavaa aikaa. Tiedätkö esimerkiksi, miten asiakasmaksujen alentamista voi hakea hyvinvointialueelta?

Useista julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista veloitetaan asiakasmaksu. Kaikilla ei ole kuitenkaan varaa maksaa asiakasmaksua ja lainsäädännössä suojellaan vähävaraista kansalaista näiden tilanteiden varalta. Lainsäädäntö on ollut kuitenkin huonosti tunnettua. Soten asiakasmaksuja on siirtynyt runsaasti perintään ja ulosottoon.

Tervetuloa tutustumaan asiakkaan taloudellisiin oikeuksiin Kuluttajaliiton juristin Julia Lumijärven johdatuksella!

Saat vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä on asiakasmaksujen maksukatto?
  • Milloin asiakkaalla on oikeus hakea hyvinvointialueelta asiakasmaksujen alentamista ja miten se konkreettisesti tapahtuu?
  • Mitä asiakas voi tehdä silloin, kun hänellä ei ole varaa maksaa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksua?
  • Miten asiakasta suojellaan taloudellisesti silloin, kun hän käyttää palveluseteliä?

Ilmoittaudu mukaan

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta. Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta viimeistään 18.1. klo 11.50.

Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä asiantuntijalle kysymyksiä aiheesta. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu tilaisuuden asiantuntijaan

Julia Lumijärvi

Juristi (sote)
Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntijana Julia Lumijärvi tuntee potilaiden oikeuksien toteutumisen haasteet. Kuluttajaliitossa Julia antaa potilasoikeusneuvontaa, koulutuksia ja lausuntoja sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksistä.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).