Tietoisku: Pankin viesti vai petosyritys? Tunnista ajankohtaiset huijaukset

23.10.2023 13:00–13:30

Webinaari | Tietoisku | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Tiesitkö, että juuri nyt huijarit kalastelevat tietoja ja rahaa erityisesti WhatsApp-viesteillä ja sijoitushuijauksilla? Tule kuulemaan pankkialan petosasiantuntijan vinkit huijausten tunnistamiseen!

Rikolliset kehittävät jatkuvasti uusia tapoja henkilötietojen kalasteluun ja rahan viemiseen netissä ja puhelimessa. Henkilötietoja ja pankkitunnuksia kalastellaan niin tekstiviesteillä, sähköposteilla, valeverkkosivuilla kuin puhelinsoitoilla.

Tietoiskussa Kuluttajaliiton projektityöntekijä Jaana Savolainen ja Nordean petosasiantuntija Lasse Riihimäki keskustelevat ajankohtaisista nettihuijauksista ja niiden tunnistamisesta.

Tule mukaan kuuntelemaan, miten tunnistaa ja välttää huijaukset!

Opit muun muassa:

 • Minkälaiset huijaukset ovat juuri nyt pankkipalveluiden käyttäjien ja pankkien riesana?
 • Miten erottaa huijausviestin aidosta pankin lähettämästä viestistä?
 • Miten pankit pyrkivät estämään huijauksia?
 • Miten verkkopankkiin on turvallista kirjautua?

  Ilmoittaudu mukaan

  Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta. Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä viimeistään 23.10 klo 12.00.

  Saat osallistumislinkin sähköpostiisi ja muistutuksen tilaisuudesta noin tuntia ennen sen alkua. Tervetuloa mukaan!

  Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

  Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

  Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

  Kuluttajaliitto