Tietoisku: Miten puhelin- ja kotimyynti muuttuu?

8.12.2022 9:00–9:30

Webinaari | Tietoisku | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Puhelin- ja kotimyynti on jo pitkään aiheuttanut kuluttajille päänvaivaa. Valtaosa kuluttajista kokee, että puhelinmyynti häiritsee heidän yksityisyyttään ja että puhelinmyyjät painostavat ostamaan tavaroita tai palveluita. Nyt tähän on tulossa helpotusta.

Vuoden 2023 alusta puhelin- ja kotimyynnin pelisääntöihin tulee uudistuksia, ja kuluttajan kannalta on luvassa merkittäviä parannuksia. Uuden lain mukaan puhelinmyyjän tekemä tarjous ei voi tulla voimaan pelkän myyntipuheen perusteella. Samaan aikaan kotimyynnissä laajennetaan peruutusoikeutta.

Tietoiskussa kuulet muun muassa:

  • Miten tilanne kuluttajan kannalta paranee
  • Missä tilanteissa puhelinmyyjän tarjous on vahvistettava kirjallisesti
  • Mitä kirjalliselta vahvistukselta edellytetään
  • Miten peruutusoikeus laajenee kotimyynnissä ja mitä poikkeuksia on olemassa
  • Mitä seurauksia yritykselle on, jos se ei noudata uusia vaatimuksia

Asiantuntijana Kuluttajaliiton lakimies Emmi Meriranta.

Näin osallistut

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta. Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta viimeistään 8.12. klo 7.50.

Tietoiskun aikataulu on napakka, joten voit jättää asiantuntijalle kysymyksiä aiheesta jo ilmoittautumisen yhteydessä. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu asiantuntijaan

Emmi Meriranta

Lakimies

Emmi Meriranta toimii vaikuttamistyön ja neuvonnan parissa. Emmi on erikoistunut laajasti erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin ja pyrkii löytämään ratkaisuja kuluttajalähtöisesti.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).