Tietoisku: Hyvinvointialueet tulevat, tunnetko oikeutesi?

1.12.2022 13:00–13:30

Webinaari | Tietoisku | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Sosiaali- ja terveydenhuoltosektori on isojen muutosten alla, kun julkisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueelle 1.1.2023. Jatkossa sote-palvelut saadaan siis uudelta palvelunjärjestäjältä.

Tietoiskussa opit muun muassa:

  • Muuttuvatko potilaan oikeudet, kun sote-palveluiden järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle?
  • Mitkä ovat keskeisimpiä potilaan oikeuksia, jotka jokaisen tulisi tuntea hyvinvointialueella?
  • Mitä potilas voi tehdä, jos hoitoon pääsy ei toteudu sujuvasti hyvinvointialueella?

Asiantuntijana Kuluttajaliiton lakimies (sote) Julia Lumijärvi.

Ilmoittaudu mukaan

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta. Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta viimeistään 1.12. klo 11.30.

Tietoiskun aikataulu on napakka, joten voit jättää asiantuntijalle kysymyksiä aiheesta jo ilmoittautumisen yhteydessä. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu tilaisuuden asiantuntijaan

Julia Lumijärvi

Lakimies (sote)
Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntijana Julia Lumijärvi tuntee potilaiden oikeuksien toteutumisen haasteet. Kuluttajaliitossa Julia antaa potilasoikeusneuvontaa, koulutuksia ja lausuntoja sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksistä.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).