Tietoisku: Hyvinvointialueet ovat täällä – tunnetko oikeutesi?

11.1.2023 17:00–17:30

Webinaari | Tietoisku | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Sosiaali- ja terveydenhuoltosektori on isojen muutosten alla, kun julkisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuu siirtyi kunnilta hyvinvointialueelle 1.1.2023. Jatkossa sote-palvelut saadaan siis uudelta palvelunjärjestäjältä.

Tietoiskussa opit muun muassa:

  • Muuttuivatko potilaan oikeudet, kun sote-palveluiden järjestämisvastuu siirtyi hyvinvointialueelle?
  • Mitkä ovat keskeisimpiä potilaan oikeuksia, jotka jokaisen tulisi tuntea hyvinvointialueella?
  • Mitä potilas voi tehdä, jos hoitoon pääsy ei toteudu sujuvasti hyvinvointialueella?

Asiantuntijana Kuluttajaliiton juristi (sote) Julia Lumijärvi.

Ilmoittaudu mukaan

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta. Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta viimeistään 11.1.2023 klo 15.50.

Tietoiskun aikataulu on napakka, joten voit jättää asiantuntijalle kysymyksiä aiheesta jo ilmoittautumisen yhteydessä. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu tilaisuuden asiantuntijaan

Julia Lumijärvi

Juristi (sote)
Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntijana Julia Lumijärvi tuntee potilaiden oikeuksien toteutumisen haasteet. Kuluttajaliitossa Julia antaa potilasoikeusneuvontaa, koulutuksia ja lausuntoja sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksistä.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).