Tieto ja turvallisuus – potilaan oikeudet ja nettihuijaukset

5.10.2023 12:30–16:00

Kuusamo | Luento

Jokainen meistä on joskus potilas. On tärkeää, että tunnemme oikeutemme terveydenhuollossa, jotta voimme varmistaa, että oikeutemme toteutuvat asianmukaisesti ja saamme tarvittavaa hoitoa. Tieto auttaa myös tekemään nettiasioinnista turvallisempaa. Tuntemalla ja tunnistamalla verkossa piilevät huijaukset voimme suojella itseämme nettirikollisilta.

Tervetuloa tilaisuuteen, jossa keskustellaan kahdesta tärkeästä aiheesta: potilaan oikeuksista ja nettihuijauksista. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kumppanuustalo Nuotan kanssa. Luennoitsijat osallistuvat tapahtumaan etänä.

Ohjelma

12:30 Kahvitarjoilu Nuotan yhteiskatsomossa

13:30 Tiedä oikeutesi potilaana! Hanna Manninen, Kuluttajaliitto

Jokainen meistä on joskus potilas, jolle kuuluu useita erilaisia oikeuksia terveydenhuollossa. Muuttuvassa sosiaali- ja terveydenhuollon ympäristössä on tärkeää, että potilas tuntee omat oikeutensa sekä tunnistaa tilanteet, jolloin oikeudet eivät toteudu lain tarkoittamalla tavalla.   

Potilasoikeuskoulutuksessa tarkastelemme potilaan oikeuksia käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi. Luennon jälkeen tunnet keskeisimmät potilaan oikeudet ja osaat pitää paremmin huolta oikeuksistasi terveydenhuollon asiakkaana.

14:30 Kahvitauko ja taukojumppa

14:50 Miten meitä huijataan? Jaana Savolainen, Kuluttajaliitto

Mistä tietää, onko verkkokauppa luotettava? Saitko oudon tekstiviestin pankin nimissä? Paikallinen kauppa lähetti viestin arvontavoitosta sähköpostiin – mitä pitäisi tehdä?

Luennolla käydään esimerkkien avulla läpi ajankohtaisia netti- ja puhelinhuijauksia ja niiden tunnusmerkkejä. Opit tunnistamaan huijauksia ja tiedät mitä tehdä, jos joudut huijarin virittämään ansaan.

Näin osallistut:

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Voit osallistua paikan päällä Kuusamossa tai etäyhteyden välityksellä. Tapahtumapaikkana toimii Kumppanuustalo Nuotan kokoustila Rysän yhteiskatsomo (os. Apajatie 1, Kuusamo).

Jos osallistut paikan päällä, ilmoittaudu yhteiskatsomoon 4.10. mennessä ottamalla yhteyttä Kumppanuustalo Nuotan neuvontapisteeseen: puh. 0400 315 249 (ma–to klo 9–14) tai neuvontapiste@kumppanuustalonuotta.fi.

Etäosallistumiseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Pääset mukaan Teamsiin tästä linkistä. Linkki webinaariin löytyy myös Kumppanuustalo Nuotan Facebookista tai tilaamalla yllä olevasta sähköpostista.