Tieto ja turvallisuus – potilaan oikeudet ja nettihuijaukset

5.10.2023 12:30–16:00

Webinaari | Webinaari

Jokainen meistä on joskus potilas. On tärkeää, että tunnemme oikeutemme terveydenhuollossa, jotta voimme varmistaa, että oikeutemme toteutuvat asianmukaisesti ja saamme tarvittavaa hoitoa. Tieto auttaa myös tekemään nettiasioinnista turvallisempaa. Tuntemalla ja tunnistamalla verkossa piilevät huijaukset voimme suojella itseämme nettirikollisilta.

Tervetuloa tilaisuuteen, jossa keskustellaan kahdesta tärkeästä aiheesta: potilaan oikeuksista ja nettihuijauksista. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kumppanuustalo Nuotan kanssa.

Ohjelma

12:30 Kahvitarjoilu Nuotan yhteiskatsomossa

13:30 Tiedä oikeutesi potilaana! Hanna Manninen, Kuluttajaliitto

Jokainen meistä on joskus potilas, jolle kuuluu useita erilaisia oikeuksia terveydenhuollossa. Muuttuvassa sosiaali- ja terveydenhuollon ympäristössä on tärkeää, että potilas tuntee omat oikeutensa sekä tunnistaa tilanteet, jolloin oikeudet eivät toteudu lain tarkoittamalla tavalla.   

Potilasoikeuskoulutuksessa tarkastelemme potilaan oikeuksia käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi. Luennon jälkeen tunnet keskeisimmät potilaan oikeudet ja osaat pitää paremmin huolta oikeuksistasi terveydenhuollon asiakkaana.

14:30 Kahvitauko ja taukojumppa

14:50 Miten meitä huijataan? Jaana Savolainen, Kuluttajaliitto

Mistä tietää, onko verkkokauppa luotettava? Saitko oudon tekstiviestin pankin nimissä? Paikallinen kauppa lähetti viestin arvontavoitosta sähköpostiin – mitä pitäisi tehdä?

Luennolla käydään esimerkkien avulla läpi ajankohtaisia netti- ja puhelinhuijauksia ja niiden tunnusmerkkejä. Opit tunnistamaan huijauksia ja tiedät mitä tehdä, jos joudut huijarin virittämään ansaan.

Näin osallistut:

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, ja sitä voi seurata etänä. Etäosallistuminen järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta.

Etäyhteyden järjestää Kumppanuustalo Nuotta. Voit pyytää osallistumislinkin Nuotan toiminnanjohtajalta sähköpostitse virpi.kilpijarvi@kumppanuustalonuotta.fi. Tilaisuutta voi seurata myös paikan päällä.

Tervetuloa mukaan!

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).