Tiedä oikeutesi potilaana

3.10.2023 16:00–17:30

Virrat | Luento

Järjestäjä Virtain kaupunginkirjasto

Jokainen meistä on joskus potilas, jolle kuuluu useita erilaisia oikeuksia terveydenhuollossa. Muuttuvassa sosiaali- ja terveydenhuollon ympäristössä on tärkeää, että potilas tuntee omat oikeutensa sekä tunnistaa tilanteet, jolloin oikeudet eivät toteudu lain tarkoittamalla tavalla.   

Potilasoikeuskoulutuksessa tarkastelemme potilaan oikeuksia käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi. Luennon jälkeen tunnet keskeisimmät potilaan oikeudet ja osaat pitää paremmin huolta oikeuksistasi terveydenhuollon asiakkaana.

Opit muun muassa:

  • Mitä potilaan itsemääräämisoikeus tarkoittaa
  • Mitä tietoa potilaalla on oikeus saada hoitavalta henkilökunnalta
  • Mitä potilas voi tehdä, jos hoitokäynti ei suju toivotulla tavalla
  • Mitä jokaisen kansalaisen tulisi tietää palveluseteleistä

Käymme läpi myös mielenkiintoisia tosielämän tapauksia potilaan oikeuksien ongelmatilanteista. Tutustumme esimerkiksi eduskunnan oikeusasiamiehen ja oikeuskanslerin tekemiin ratkaisuihin. 

Tervetuloa tutustumaan potilaan oikeuksiin Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntijan Hanna Mannisen johdatuksella! Voit myös esittää asiantuntijalle kysymyksiä potilaan oikeuksista luennon aikana.

Näin osallistut:

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumapaikkana toimii Virtain Kaupunginkirjasto (os. Mäkitie 2, 34800 Virrat). Voit tutustua tapahtumapaikan esteettömyystietoihin Virtain kaupunginkirjaston verkkosivuilla. Tervetuloa!

Tutustu luennon asiantuntijaan:

Hanna Manninen

Potilaan oikeuksien asiantuntija, VTM

Hanna toimii Kuluttajaliitossa potilaan oikeuksien asiantuntijana. Hänen työhönsä kuuluu potilaiden ja sote-asiakkaiden oikeuksiin liittyvää neuvontaa, koulutuksia, lausuntoja ja sidosryhmäyhteistyötä.

Virtain kaupunginkirjasto