Tiedä oikeutesi potilaana

20.9.2023 14:00–15:30

Hamina | Luento

Jokainen meistä on joskus potilas, jolle kuuluu useita erilaisia oikeuksia terveydenhuollossa. Muuttuvassa sosiaali- ja terveydenhuollon ympäristössä on tärkeää, että potilas tuntee omat oikeutensa sekä tunnistaa tilanteet, jolloin oikeudet eivät toteudu lain tarkoittamalla tavalla.   

Potilasoikeuskoulutuksessa tarkastelemme potilaan oikeuksia käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi. Luennon jälkeen tunnet keskeisimmät potilaan oikeudet ja osaat pitää paremmin huolta oikeuksistasi terveydenhuollon asiakkaana.

Opit muun muassa:

  • Mitkä ovat keskeisimpiä potilaan oikeuksia, jotka jokaisen tulisi tuntea hyvinvointialueella
  • Muuttuivatko potilaan oikeudet, kun sote-palveluiden järjestämisvastuu siirtyi hyvinvointialueelle
  • Mitä tietoa potilaalla on oikeus saada hoitavalta henkilökunnalta
  • Mitä potilas voi tehdä, jos on tyytymätön hoitoon
  • Mitä jokaisen kansalaisen tulisi tietää palveluseteleistä

Käymme läpi myös mielenkiintoisia tosielämän tapauksia potilaan oikeuksien ongelmatilanteista. Tutustumme esimerkiksi eduskunnan oikeusasiamiehen ja oikeuskanslerin tekemiin ratkaisuihin. 

Tervetuloa tutustumaan potilaan oikeuksiin Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntijan Hanna Mannisen johdatuksella! Voit myös esittää asiantuntijalle kysymyksiä potilaan oikeuksista.

Näin osallistut:

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumapaikkana toimii Kumppanuustalo Hilman Punainen kabinetti (Kadettikoulunkatu 3, Hamina). Tervetuloa!

Tutustu luennon asiantuntijaan:

Hanna Manninen

Potilaan oikeuksien asiantuntija, VTM

Hanna toimii Kuluttajaliitossa potilaan oikeuksien asiantuntijana. Hänen työhönsä kuuluu potilaiden ja sote-asiakkaiden oikeuksiin liittyvää neuvontaa, koulutuksia, lausuntoja ja sidosryhmäyhteistyötä.