Taklaa ruokahävikki – säästä rahaa ja luontoa

Kankainen kauppakassi, josta pursuaa erilaisia ostoksia, kuten leipää, tomaattikastikepurkki sekä kasviksia.
14.3.2023 17:30–19:00

Vaasa | Luento

Mikä on kuluttajan rooli ruokahävikin vähentämisessä? Mitä voidaan tehdä ruokahävikin vähentämiseksi kaupoissa tai ruoka-avussa? 

Tervetuloa kuulemaan kolme eri näkökulmaa ruokahävikin vähentämiseen! Tilaisuudessa kuulet ruokahävikistä niin kuluttajan, kaupan, kuin ruoka-avun näkökulmasta. Opit muun muassa, miten ruokahävikki näkyy päivittäistavarakaupan toiminnassa ja minkälaisilla keinoilla kotona voi vähentää arjessa syntyvää ruokahävikkiä – ja siten säästää rahaa. 

Ruokahävikki on syömäkelpoista ruokaa, joka syystä tai toisesta päätyy roskikseen syömisen sijasta. Hävikkiä muodostuu kaikissa ruokaketjun osissa, niin alkutuotannossa, elintarviketeollisuudessa, kaupassa, kuin ravitsemispalveluissa, mutta kaikkein eniten kodeissa. Ruoantuotanto kuluttaa luonnonvarojen lisäksi työaikaa ja energiaa. Kaikki nämä resurssit menevät hukkaan silloin, kun työn tulosta, eli ruokaa, päätyy hävikkiin. 

Tilaisuudessa kuulet mielenkiintoiset puheenvuorot seuraavilta puhujilta: 

  • Jenni Vainioranta, hankekoordinaattori, Hävikkifoorumi-hanke, Kuluttajaliitto 
  • Heidi Mäkinen, Lidl Vaasan keskustan myymäläpäällikkö 
  • John Åsvik, Vaasan Ruoka-avun puheenjohtaja

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Merenkurkun Kuluttajat ry, Vaasan kaupunginkirjasto ja Kuluttajaliiton koordinoima Hävikkifoorumi-hanke.  

Tervetuloa mukaan! 

Näin osallistut:

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, eikä sinne tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tapahtumapaikkana toimii Vaasan kaupunginkirjaston (Kirjastonkatu 13) Draama-sali.  

Löydät Kuluttajaliiton myös