Aamukahvit: Suoraa puhetta puhelinmyynnistä

Kuvituskuvassa beigeen pukuun pukeutunut, ärsyyntyneen näköinen mies huutaa valkoiselle lankapuhelimelle. Kuvan päällä Kuluttajaliiton aamukahvien logo, jossa piirretty kuva vaaleanpunaisesta kahvikupista oranssilla taustalla.
6.10.2021 9:00–9:30

Webinaari | Tietoisku

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Miten toimia, jos saat tuotteen, jota et ole tilannut? Tai jos puhelimessa myyty lahja osoittautuukin kestotilaukseksi? Miten kuluttajien kokemukset puhelinmyynnistä näkyvät Kuluttajaliiton ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston työssä?

Lämmitä kupponen kuumaa ja tule kuulolle Kuluttajaliiton aamukahveille 6.10. klo 9–9.30! Aamukahveilla puhelinmyynnistä keskustelevat Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston asiantuntija Satu Wideen. Keskustelua ohjaa Kuluttajaliiton lakimies Emmi Meriranta.

Harva meistä ilahtuu, kun puheluun vastattuaan tajuaa soittajan olevan puhelinmyyjä. Sen lisäksi, että selvä enemmistö kuluttajista pitää puhelinmyyntiä lähtökohtaisesti häiritsevänä, se aiheuttaa myös ongelmatilanteita. KKV:n laajan selvityksen mukaan lähes puoleen puhelinmyyntitilauksista oli liittynyt ongelmia tai epäselvyyksiä. Puhelinmyyntiin liittyykin muun muassa painostavia myyntitapoja, puutteita tietojen antamisessa ja epäselviä laskutus- ja tilauskäytäntöjä.

Kuluttajaliiton selvityksen mukaan puhelinmyynnin ongelmat aiheuttavat usein harmia iäkkäämmille ja haavoittuvassa asemassa oleville kuluttajille. Myös edunvalvojat joutuvat selvityksen mukaan ratkomaan puhelinmyynnistä aiheutuneita ongelmatilanteita ja tämä vie aikaa muulta työltä edunvalvottavan hyväksi.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Alta löydät Zoom-linkin, josta pääset liittymään tapahtumaan. Voit lähettää asiantuntijoille kysymyksiä etukäteen tämän lomakkeen kautta. Tervetuloa mukaan!

Vinkki: Tilaa sähköpostiisi muistutus tapahtumasta, niin saat osallistumislinkin kätevästi sähköpostiin noin tuntia ennen tapahtumaa!

Tutustu tilaisuuden asiantuntijoihin:

Potrettikuva Satu Wideenistä.

Satu Wideen

Asiantuntija, Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Satu työskentelee asiantuntijana Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttaja-asioiden vastuualueella. Satu on koulutukseltaan juristi. Kuluttaja-asiamiehen valvontatyössä Sadun työtehtäviin kuuluu yritysten markkinoinnin lainmukaisuuden valvonta, kuten esimerkiksi puhelinmyynnin ongelmiin puuttuminen.

Juha Beurling-Pomoell

Kuluttajaliiton pääsihteeri
Kuluttajaliiton pääsihteerinä Juhan tehtävä on johtaa Kuluttajaliiton toimistoa. Juha käy keskusteluja yhteiskunnallisista kuluttajia ja sote-palveluiden käyttäjiä koskevista aiheista Kuluttajaliiton eri sidosryhmien kanssa. Pääsihteerinä hän vahvistaa ja varmistaa Kuluttajaliiton toiminnan resurssit.

Emmi Meriranta

Lakimies, Kuluttajaliitto

Emmi Meriranta toimii edunvalvonnan ja neuvonnan parissa. Erityisesti häntä kiinnostavat tietosuoja ja digitaalinen kaupankäynti kuluttajan näkökulmasta. Emmi on erikoistunut laajasti erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin ja pyrkii löytämään ratkaisuja kuluttajalähtöisesti.

Ensimmäistä kertaa Zoomissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Zoom-palvelun avulla. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Zoom-ohjelman tietokoneellesi täältä. Zoom on saatavilla myös mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).