Stoppi viherpesulle -keskustelu SuomiAreenassa

28.6.2023 18:00–18:45

Pori | Luento | Messut

Voiko kuluttaja luottaa yritysten viherväittämiin ja ekologisuutta korostaviin mainoslauseisiin? Kuinka yritykset voivat välttää harhaanjohtavaa viherpesua?

Viherpesun kitkemiseen etsitään ratkaisuja Kuluttajaliiton, WWF:n ja Ympäristömerkintä Suomen järjestämässä paneelikeskustelussa 28.6. kello 18:00 Porin SuomiAreenassa Vaakuna-lavalla.

Ympäristö- ja vastuullisuusväittämien käyttö markkinoinnissa on yleistynyt sitä mukaa, kun kuluttajat ovat alkaneet suosia vastuullisia tuotteita. Kansainväliset ja kotimaiset tutkimukset kuitenkin osoittavat, että iso osa vastuullisuusmerkinnöistä ja -väitteistä on perusteettomia. Kuluttajaliiton 2022 selvityksen mukaan jopa 81 % kuluttajista piti erittäin tai melko vaikeana tunnistaa, mikä tuote on aidosti vastuullinen. 

Tule kuuntelemaan Ihanko totta? – Stoppi viherpesulle -paneelikeskustelua SuomiAreenaan 28. kesäkuuta klo 18 alkaen! Keskustelussa pureudutaan viherpesuun ja etsitään ratkaisuja sen kitkemiseksi. Keskustelijoina ovat mainostoimisto Hasan & Partnersin toimitusjohtaja ja yksi Viherpesuopas-kirjan kirjoittajista Riku Vassinen, IVALO.COMin vastuullisuusjohtaja Outi Pyy sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston ryhmäpäällikkö Riikka Rosendahl. Paneelikeskustelun juontaa toimittaja Bettina Sågbom.

Kuvassa paneelin puhujat. Vasemmalla Bettina Sågbom, Riku Vassinen, Outi Pyy ja Riikka Rosendahl.

Näin osallistut:

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuus järjestetään osoitteessa Gallen-Kallelankatu 7, Pori. SuomiAreenan suoraa lähetystä voi seurata myös verkossa MTV:n Katsomosta.