Tietoisku: Sote-asiakasmaksut ja maksujen kohtuullistaminen

17.2.2022 17:30–18:00

Webinaari | Tietoisku

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Vuodenvaihde nollasi asiakasmaksujen maksukaton. Alkuvuosi on monelle sote-asiakkaalle taloudellisesti haastavaa aikaa. Tiedätkö esimerkiksi, miten asiakasmaksujen alentamista voi hakea kunnalta?

Useista julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista veloitetaan asiakasmaksu. Kaikilla ei ole kuitenkaan varaa maksaa asiakasmaksua ja lainsäädännössä suojellaan vähävaraista kansalaista näiden tilanteiden varalta. Lainsäädäntö on ollut kuitenkin huonosti tunnettua. Soten asiakasmaksuja on siirtynyt runsaasti perintään ja ulosottoon.

Tervetuloa tutustumaan asiakkaan taloudellisiin oikeuksiin Kuluttajaliiton lakimiehen Julia Lumijärven johdatuksella!

Saat vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä on asiakasmaksujen maksukatto?
  • Milloin asiakkaalla on oikeus hakea kunnalta asiakasmaksujen alentamista ja miten se konkreettisesti tapahtuu?
  • Mitä asiakas voi tehdä silloin, kun hänellä ei ole varaa maksaa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksua?
  • Miten asiakasta suojellaan taloudellisesti silloin, kun hän käyttää palveluseteliä?

Ilmoittaudu mukaan:

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Zoom-ohjelman kautta. Järjestämme kaksi webinaaria samalla sisällöllä – valitse siis sinulle parhaiten sopiva aika ja ilmoittaudu mukaan!

Torstaina 17.2. klo 17.30–18.00ilmoittaudu tämän linkin kautta viimeistään 17.2. klo 16.00
Torstaina 24.2. klo 9.30–10.00ilmoittaudu tämän linkin kautta viimeistään 24.2. klo 8.00

Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä asiantuntijalle kysymyksiä aiheesta. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu tilaisuuden asiantuntijaan:

Julia Lumijärvi

Lakimies (sote)
Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntijana Julia Lumijärvi tuntee potilaiden oikeuksien toteutumisen haasteet. Kuluttajaliitossa Julia antaa potilasoikeusneuvontaa, koulutuksia ja lausuntoja sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksistä.

Ensimmäistä kertaa Zoomissa?

Webinaari järjestetään maksuttoman Zoom-palvelun avulla. Pääset mukaan webinaariin klikkaamalla yllä olevaa linkkiä. Jos Zoomin käyttö ei ole entuudestaan tuttua, varaathan tarpeeksi aikaa palveluun tutustumiseen.

Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen (esim. Google Chrome, Microsoftin Internet Explorer tai Edge, Applen Safari tai Mozilla Firefox) kautta tai ladata Zoom-ohjelman tietokoneellesi täältä. Zoom on saatavilla myös mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Tarkempia ohjeita Zoomin käyttöön löydät esimerkiksi Opintokeskus Siviksen sivuilta tai Tieken sivuilta.