Saako parvekkeella grillata? – Vinkit sujuvaan kesän viettoon taloyhtiössä

19.5.2022 17:00–18:00

Webinaari | Luento

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Kesä on monelle ihanaa aikaa ja siitä halutaan nauttia täysillä. Taloyhtiössä kesän viettäminen voi kuitenkin aiheuttaa kiperiä tilanteita, joissa joudutaan pohtimaan taloyhtiön sääntöjä ja jopa lain kiemuroita.

Mitkä kysymykset ja ongelmat taloyhtiössä askarruttavat erityisesti kesällä? Tule kuulemaan lakimiehen vinkit sujuvan kesän viettoon niin vuokralaisen, asunto-osakkeen omistajan kuin taloyhtiön hallituksen edustajan näkökulmasta.

Webinaarissa kuulet vastaukset mm. näihin kysymyksiin:

  • Saako parvekkeella grillata?
  • Oikeuttaako tuskallisen kuuma sisälämpötila alennukseen vuokrasta tai vastikkeesta?
  • Voinko laittaa rivitalossa takapihalle uima-altaan vai voiko taloyhtiö puuttua siihen?
  • Olenko oikeutettu vapautukseen vesimaksusta, jos vietän kesän mökillä?
  • Saako ilmalämpöpumpun asentaa ilman taloyhtiön lupaa?
  • Taloyhtiö on rakentanut pihalleen kivan kesäkeittiön. Saavatko myös naapuritaloyhtiön asukkaat käyttää yhteisiä ulkotiloja?
  • Voiko taloyhtiön hallitus kieltää pallon potkimisen taloyhtiön pihalla?

Tervetuloa tutustumaan aiheeseen Kuluttajaliiton lakimiehen Kristel Pynnösen johdolla! Tutustumme aiheeseen käytännön esimerkkien kautta, ja voit esittää kysymyksiä asiantuntijalle jo etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Tule kuulolle ja vietä huoleton kesä! Katso ilmoittautumisohjeet alta.

Näin osallistut:

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton. Järjestämme kaksi webinaaria samalla sisällöllä – valitse siis sinulle parhaiten sopiva aika ja ilmoittaudu mukaan!

Keskiviikkona 18.5. klo 13–14ilmoittaudu tämän linkin kautta viimeistään 18.5. klo 11.45
Torstaina 19.5. klo 17–18ilmoittaudu tämän linkin kautta viimeistään 19.5. klo 15.45

Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä asiantuntijalle kysymyksiä aiheesta. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuus järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -sovelluksen kautta. Jos Teams ei ole entuudestaan tuttu, varaathan tarpeeksi aikaa siihen tutustumiseen. Lisätietoja löydät alempaa tältä sivulta.

Tutustu asiantuntijaan:

Kristel Pynnönen

Lakimies

Toimin Kuluttajaliiton asumisasiamiestoiminnan lakimiehenä. Tavoitteenani on tehdä asumisesta Suomessa mahdollisimman mukavaa, helppoa ja toki asumiskustannusten tulee pysyä kohtuullisella tasolla.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).