Saako aina sitä, mitä tilaa? Miten toimia kuluttajana ongelmatilanteissa

22.2.2022 17:00–17:30

Webinaari | Luento

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Aina tavaroiden tai palveluiden ostaminen ei suju täysin ongelmitta. Tiedätkö, mitä tehdä, jos ostamasi tuote on hajonnut ennen aikojaan tai palvelu onkin jotain aivan muuta kuin luvattu? Onneksi turvana on kuluttajansuoja.

Älä odota siihen, että vahinko on jo tapahtunut! Opi varautumaan ongelmatilanteisiin. Webinaarissa saat katsauksen kuluttajansuojan keskeisimpiin keinoihin ratkaista kuluttajien ongelmatilanteita.

Opit muun muassa:

  • Palautusoikeudesta ja sen käyttämisestä
  • Mikä ylipäänsä on sellainen virhe, josta myyjäyritys vastaa
  • Mikä on takuu ja mitä tapahtuu, jos huomaat virheen takuun päättymisen jälkeen
  • Mitä voi tapahtua virheen jälkeen: reklamaatio, kauppahinnan pidätys, virheen oikaisu, hinnanalennus, kaupan purku, vahingonkorvaus
  • Vinkit reklamaation tekoon
  • Mistä saat neuvontaa ongelmiin ja missä riidat ratkaistaan

Tutustumme aiheeseen käytännön esimerkkien kautta Kuluttajaliiton lakimiehen Emmi Merirannan johdatuksella. Voit halutessasi lähettää asiantuntijalle kysymyksiä etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Näin ilmoittaudut:

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 22.2. klo 15.45 mennessä tämän linkin kautta. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Tilaisuus järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -sovelluksen kautta. Jos Teams ei ole entuudestaan tuttu, varaathan tarpeeksi aikaa siihen tutustumiseen. Lisätietoja löydät alempaa tältä sivulta.

Tutustu asiantuntijaan:

Emmi Meriranta

Lakimies

Emmi Meriranta toimii vaikuttamistyön ja neuvonnan parissa. Emmi on erikoistunut laajasti erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin ja pyrkii löytämään ratkaisuja kuluttajalähtöisesti.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).