Ruoka roskiksessa

24.5.2023 17:30–19:00

Karjaa | Luento

Tiesitkö, että suomalaisissa kotitalouksissa syntyy vuosittain 100 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä, mutta vain osa siitä päätyy oikeaoppisesti biojätteeseen? Tule oppimaan, miksi ruokahävikkiä syntyy ja mitä hukatulle ruoalle tapahtuu, kun se päätyy biojätteeseen!  Ruokahävikin syntymiseen omassa kodissa on hyvä kiinnittää huomiota, sillä suomalaiset tuhlaavat yhteensä noin 500 miljoonaa euroa vuodessa ruokahävikin muodossa. Myös biojätteen lajittelu kannattaa, sillä vain lajitellusta biojätteestä voidaan hyödyntää arvokkaat ravinteet sekä energiasisältö.   

Luennolla opit:   

– Asiantuntijan rahanarvoiset vinkit oman ruokahävikin minimointiin.  

– Asiantuntijan vinkit biojätteen oikeaoppiseen lajitteluun.  

– Keskeiset faktat ruokahävikistä, biojätteestä ja kompostoinnista. 

– Lisäksi kuulet esittelyn Rosk’n Roll-jäteyhtiöstä ja heidän tarjoamistaan palveluista Itä- ja Länsi-Uudenmaan alueella. 

Luennon asiantuntijoina toimivat Kuluttajaliiton Hävikkifoorumi-hankkeen koordinaattori Jenni Vainioranta sekä Rosk’n rollin Kierrätyskoutsi Natalia Teikola.

Luento on toteutettu yhteistyössä Kuluttajaliiton, Rosk’n Rollin, Eteläkärjen Kuluttajien ja Raaseporin kaupungin (Karjaan kirjaston) kanssa.

Näin osallistut

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumapaikkana toimii Karjaan kirjaston Mareesi-sali (os. Laaksokatu 4, Raasepori). Tervetuloa!

Löydät Kuluttajaliiton myös