Ruoka roskiksessa

20.4.2022 17:30–19:00

Webinaari | Luento

Tiesitkö, että suomalaisissa kotitalouksissa syntyy vuosittain 100 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä, mutta vain osa siitä päätyy oikeaoppisesti biojätteeseen? Tule oppimaan, miksi ruokahävikkiä syntyy ja mitä hukatulle ruoalle tapahtuu, kun se päätyy biojätteeseen!

Ruokahävikin syntymiseen omassa kodissa on hyvä kiinnittää huomiota, sillä suomalaiset tuhlaavat yhteensä noin 500 miljoonaa euroa vuodessa ruokahävikin muodossa. Myös biojätteen lajittelu kannattaa, sillä vain lajitellusta biojätteestä voidaan hyödyntää arvokkaat ravinteet sekä energiasisältö. 

Luennolla opit: 

  • keskeiset faktat ruokahävikistä ja biojätteestä
  • asiantuntijan rahanarvoiset vinkit oman ruokahävikin minimointiin
  • asiantuntijan vinkit biojätteen oikeaoppiseen lajitteluun.

Lisäksi kuulet esittelyn Rosk’n Rollista jäteyhtiönä ja heidän tarjoamistaan palveluista Itä- ja Länsi-Uudenmaan alueella.

Luennon asiantuntijoina toimivat Kuluttajaliiton Hävikkifoorumi-hankkeen koordinaattori Jenni Vainioranta sekä Rosk’n rollin ympäristökouluttaja Linnea Skogberg. Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä asiantuntijoille kysymyksiä aiheesta.

Ilmoittaudu mukaan:

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Etäyhteys toteutetaan Microsoft Teamsin välityksellä, ja varsinainen luento järjestetään Hangon kaupunginkirjastolla.

llmoittaudu seuraamaan luentoa etäyhteydellä tällä lomakkeella viimeistään 20.4. klo 16.00. Etäyhteys toteutetaan Microsoft Teamsin välityksellä. Seuraamme etäyhteyden keskusteluruutua ja pyrimme vastaamaan mahdollisimman moneen kysymykseen myös linjoilta.

Voit osallistua luennolle myös paikan päällä Hangon kaupunginkirjastolla (Vuorikatu 3–5, 10900 Hanko). Jos osallistut paikan päällä, sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Tutustu tilaisuuden asiantuntijoihin:

Jenni Vainioranta

Projektikoordinaattori, Kuluttajaliitto

Vedän Suomen suurinta kotitalouksien ruokahävikkihanketta, Hävikkifoorumia. Haluan olla mukana luomassa ratkaisuja, jotka lisäävät kuluttajien ruokavalintojen vastuullisuutta, vieden kuluttajia samalla kohti parempaa arkea.

Linnea Skogberg

Ympäristökouluttaja, Rosk'n Roll

Nimeni on Linnea Skogberg, työskentelen Rosk’n Rollissa ympäristökouluttajana. Neuvon asukkaita lajittelussa ja jätehuollon asioissa sekä suunnittelen ja rakennan neuvontamateriaalit yhdessä kollegoideni kanssa.

Löydät Kuluttajaliiton myös