Potilaan taloudelliset oikeudet & Palvelusetelin perusteet haltuun

6.9.2022 13:00–15:30

Hamina | Luento

Tervetuloa oppimaan potilaan oikeuksista! Kaakonkulman Kuluttajayhdistys ry järjestää päivän aikana kaksi luentoa potilaan oikeuksista. Osallistu omien aikataulujesi mukaan joko yhdelle luennolle tai molempiin. Tervetuloa mukaan!

Ohjelma

Klo 13.00–14.00 Potilaan taloudelliset oikeudet
Klo 14.00–14.30 Maksuton kahvitarjoilu
Klo 14.30–15.30 Palvelusetelin perusteet haltuun

Alta löydät lisätietoa luentojen aiheista. Luentojen asiantuntijana toimii Kuluttajaliiton lakimies Julia Lumijärvi. Voit esittää kysymyksiä aiheista luentojen aikana.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tapahtumapaikkana toimii Kumppanuustalo Hilman Punainen kabinetti (Kadettikoulunkatu 3, Hamina).

Lue lisää luentojen sisällöstä:

Useista julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista veloitetaan asiakasmaksu. Kaikilla ei ole kuitenkaan varaa maksaa asiakasmaksua ja lainsäädännössä suojellaan vähävaraista kansalaista näiden tilanteiden varalta. Lainsäädäntö on ollut kuitenkin huonosti tunnettua. Soten asiakasmaksuja on siirtynyt runsaasti perintään ja ulosottoon.

Tervetuloa tutustumaan potilaan ja sote-asiakkaan taloudellisiin oikeuksiin Kuluttajaliiton lakimiehen Julia Lumijärven johdatuksella!

Saat vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

* Mikä on asiakasmaksujen maksukatto?

* Milloin asiakkaalla on oikeus hakea kunnalta asiakasmaksujen alentamista ja miten se konkreettisesti tapahtuu?

* Mitä asiakas voi tehdä silloin, kun hänellä ei ole varaa maksaa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksua?

* Miten asiakasta suojellaan taloudellisesti silloin, kun hän käyttää palveluseteliä?

Saitko palvelusetelin, mutta et tiedä kuinka sen kanssa tulisi toimia? Saako palvelusetelistä kieltäytyä? Tuleeko sinunkin kuntasi myöntää palveluseteli fysioterapiaan, jos sellainen on tarjolla naapurikunnassa? Tule oppimaan, mikä palveluseteli tarkalleen ottaen on ja mitä sen käytöstä tulee tietää!

Tutustu luentojen asiantuntijaan:

Julia Lumijärvi

Lakimies, OTM, HLL
Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntijana Julia Lumijärvi tuntee potilaiden oikeuksien toteutumisen haasteet. Kuluttajaliitossa Julia antaa potilasoikeusneuvontaa, koulutuksia ja lausuntoja sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksistä.