Potilaan oikeuksien päivä – käytännönläheistä juridiikkaa opiskelijoille

11.5.2021 13:00–16:00

Webinaari | Seminaari

Tervetuloa oppimaan potilaan oikeuksista!

Kuluttajaliitto, Metropolia ja Mielenterveyden keskusliitto järjestävät sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelijoille suunnatun virtuaalisen teemapäivän potilaan oikeuksista. Keskustelemme potilaan oikeuksista käytännönläheisesti ja tulevien sote-ammattilaisten tarpeet huomioiden. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Saat vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä potilaan itsemääräämisoikeus tarkoittaa?
  • Miten potilaan tiedonsaanti tulee turvata käytännön hoitotilanteessa?
  • Mitä asumispalveluissa työskentelevien sote-ammattilaisten tulee huomioida perusoikeuksien rajoitustoimenpiteiden suhteen?

Käymme läpi myös monia muita tärkeitä potilaan oikeuksiin liittyviä kysymyksiä. Voit lähettää kysymyksiä myös etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Tapahtuma on suunnattu pääasiassa opiskelijoille, mutta kuka tahansa voi osallistua! Tapahtuma on siis kaikille avoin ja maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Voit myös lähettää tilaisuuden järjestäjille kysymyksiä etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta.

Ilmoittaudu mukaan 10.5. mennessä!

Aikataulu

13.00: Tilaisuuden avaus ja tervetulosanat

13.20: Kaija Kess: Potilaan itsemääräämisoikeus ja oikeusturva

14.15: Oskari Korhonen: Rajoitustoimenpiteet asumispalveluissa  

14.50–15.00: Tauko  

15.00–15.30: Julia Lumijärvi: Tietoa potilaalta vai tietoa potilaalle? Potilaan tiedonsaantioikeus ja miten turvata se konkreettisessa hoitotilanteessa

15.30: Loppukeskustelu

Tutustu tapahtuman asiantuntijoihin:

Kaija Kess

OTM, varatuomari

Kaija Kess (OTM, VT) on juristi, jolla yli 30 vuoden työkokemus julkisella ja yksityisellä sektorilla. Kaija on erikoistunut terveydenhuoltoon ja työoikeuteen liittyviin kysymyksiin ja hänellä on syvällinen ymmärrys potilaan oikeuksiin liittyvistä asioista. Kaija on kokenut terveydenhuoltohenkilöstön kouluttaja ja hän on ollut mukana kirjoittamassa useita juridisia teoksia.

Oskari Korhonen

OTM, lakimies

Oskari Korhonen (OTM) työskentelee Mielenterveyden keskusliitossa lakimiehenä. Oskarilla on laaja oikeustieteen opetustausta eri oppilaitoksissa ja hän on työskennellyt sosiaalioikeuden opettajana sekä tohtorikoulutettavana yliopistossa.

Julia Lumijärvi

OTM, HLL

Julia Lumijärvi (OTM, HLL) työskentelee potilaan oikeuksien asiantuntijana Kuluttajaliitossa. Julia on työskennellyt aiemmin terveydenhuollon kliinisissä työtehtävissä ja hän tuntee suomalaisen terveydenhuoltokentän useasta eri näkökulmasta.