Potilaan oikeudet ja terveydenhuollon maksukatot

1.11.2023 17:30–19:00

Järvenpää | Luento

Tunnetko oikeutesi potilaana? Askarruttavatko kelakorvattavuudet tai lääkekorvaukset? Tule oppimaan asiantuntijoiden johdolla!

Ohjelmassa kaksi puheenvuoroa:

Ajankohtaista kelakorvattavuuksista ja lääkekorvauksista
Apteekkari Teemu Kivijärvi, Järvenpään Lähiapteekki

Puheenvuorossa kuulet lääkkeiden kelakorvattavuuksista ja ajankohtaisia asioita lääkekorvauksista. Lisäksi kuulet faktoja suomalaisista apteekeista ja niiden tarjoamista palveluista sekä keinoista, miten apteekit voivat auttaa kuluttajaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Asiakasmaksut ja terveydenhuollon maksukatot
Potilaan oikeuksien asiantuntija, VTM Hanna Manninen, Kuluttajaliitto

Useista julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista veloitetaan asiakasmaksu, ja potilaalle voi tulla kustannuksia myös lääkkeistä sekä matkoista terveydenhuoltoon. Potilaalle koituvia kustannuksia rajataan mm. erilaisilla maksukatoilla. Opit asiakasmaksujen, lääkekorvausten ja terveydenhuollon matkakorvausten käytännöistä sekä siitä, mitä potilaan tulee itse tehdä korvausten suhteen. Lisäksi kuulet, missä tilanteessa asiakasmaksuja voidaan alentaa.

Näin osallistut

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumapaikkana toimii Järvenpää-talo, kokoushuoneet 1–2 (os. Hallintokatu 4, 04400 Järvenpää). Tilan esteettömyydestä löydät tietoa Järvenpää-talon verkkosivuilta.

Tervetuloa mukaan!

Löydät Kuluttajaliiton myös