Potilaan oikeudet ja terveydenhuollon maksukatot

11.10.2023 12:00–13:30

Kajaani | Luento

Järjestäjä Kainuun Kuluttajat ry Kajaanin Eläkeläiset ry

Jokainen meistä on joskus potilas, jolle kuuluu useita erilaisia oikeuksia terveydenhuollossa. Muuttuvassa sosiaali- ja terveydenhuollon ympäristössä on tärkeää, että potilas tuntee omat oikeutensa sekä tunnistaa tilanteet, jolloin oikeudet eivät toteudu lain tarkoittamalla tavalla. Luennolla tarkastellaan keskeisimpiä potilaan oikeuksia käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi.

Terveyspalvelujen käytöstä ja sairastamisesta koituu potilaalle myös monia kustannuksia. Luennolla käydään läpi asiakasmaksuihin sekä lääke- ja matkakorvauksiin liittyviä käytäntöjä ja kerrotaan maksukatoista.

Opit muun muassa:

  • Mitä potilaan itsemääräämisoikeus tarkoittaa
  • Mitä tietoa potilaalla on oikeus saada hoitavalta henkilökunnalta
  • Mitä potilas voi tehdä, jos hoitokäynti ei suju toivotulla tavalla
  • Mitä ovat asiakasmaksukatto, lääkekatto ja matkakatto
  • Mitkä potilaan tulee itse tehdä maksukattojen suhteen

Asiantuntijana Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntija, VTM Hanna Manninen. Voit kysyä asiantuntijalta potilaan oikeuksista.

Näin osallistut

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumapaikkana toimii Kainuun Kansanpirtti (os. Linnakatu 2, Kajaani). Tervetuloa!

Tutustu asiantuntijaan

Hanna Manninen

Potilaan oikeuksien asiantuntija, VTM

Hanna toimii Kuluttajaliitossa potilaan oikeuksien asiantuntijana. Hänen työhönsä kuuluu potilaiden ja sote-asiakkaiden oikeuksiin liittyvää neuvontaa, koulutuksia, lausuntoja ja sidosryhmäyhteistyötä.

Löydät Kuluttajaliiton myös
Kajaanin Eläkeläiset ry