Osta turvallisesti verkossa – näin vältät valeverkkokaupat

24.11.2022 17:00–18:00

Webinaari | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Oletko kuullut valeverkkokaupoista? Tiedätkö, miten valeverkkokaupan tunnistaa?

On taas se aika vuodesta: Black Friday, Cyber Monday ja tietenkin joulu. Suomalaiset ryntäävät sankoin joukoin nettiostoksille. Webinaarissa näet esimerkkejä valeverkkokaupoista ja saat käytännön vinkkejä turvallisiin nettikauppoihin.

Millaisia oikeuksia kuluttajalla on verkkokaupassa ja miten niistä pitää kertoa kaupan sivuilla? Opit myös verkkokaupan keskeisiä pelisääntöjä, jotka voivat auttaa myös valeverkkokauppojen tunnistamisessa.

Oletko sinä valmis verkkokaupoille? Ilmoittaudu mukaan ja tule kuulolle!

Webinaarin asiantuntijoina Kuluttajaliiton lakimies Emmi Meriranta ja Kuluttajaliiton vapaaehtoinen turvallisen digitaalisen asioinnin lähettiläs Juuso Paulasuo.

Ilmoittaudu mukaan

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään Microsoft Teamsin välityksellä.

Ilmoittaudu täyttämällä tämä lomake viimeistään 24.11. klo 15.50. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu asiantuntijoihin

Emmi Meriranta

Lakimies, Kuluttajaliitto

Emmi Meriranta toimii vaikuttamistyön ja neuvonnan parissa. Emmi on erikoistunut laajasti erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin ja pyrkii löytämään ratkaisuja kuluttajalähtöisesti.

Juuso Paulasuo

Kuluttajaliiton vapaaehtoinen turvallisen digitaalisen asioinnin lähettiläs

Juuso on toiminut vuodesta 2014 lähtien verkkokaupan, maksamisen ja digitaalisen identiteetin parissa. Ensimmäistä kertaa hän törmäsi valeverkkokauppaan 2019 ja on siitä lähtien tutkinut aihetta, sekä jakanut tietoa sosiaalisessa mediassa ja blogeissa. Huijauksen havaitessaan hän ei jää aikailemaan, vaan ryhtyy toimeen.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).