Osallistuisinko yhtiökokoukseen?

22.5.2023 17:30–19:00

Tampere | Koulutus | Luento

Taloyhtiön yhtiökokouksessa keskustellaan ja päätetään kaikkia asukkaita ja osakkaita koskevista asioista. Etenkin remonttipäätöksissä puhutaan huomattavista rahasummista.

Yhtiökokoukseen osallistuminen on parhaita keinoja vaikuttaa taloyhtiön asioihin ja ratkoa ongelmia. Yhtiökokous tekee päätökset taloyhtiössä. Siellä päätetään muun muassa vastikkeen määrästä ja isoista korjaushankkeista sekä valitaan taloyhtiön hallitus.

Miksi yhtiökokoukseen kannattaa osallistua? Miten yksittäinen asukas voi vaikuttaa taloyhtiön asioihin yhtiökokouksessa? Kuinka kokouksessa menetellään ja mitä sääntöjä on huomioitava? Tule kuulemaan Kuluttajaliiton juristin neuvot!

Koulutuksessa saat varmuutta yhtiökokoukseen osallistumiseen ja käytännön vinkkejä, miten vaikuttaa yhtiökokouksessa. Koulutus on suunnattu erityisesti asunto-osakeyhtiön osakkeenomistajille, jotka ovat ensimmäisiä kertoja mukana yhtiökokouksessa tai osallistumassa ensikertaa.

Opit muun muassa:

  • Miten saan asiani yhtiökokouksen käsiteltäväksi?
  • Miten teen vastaehdotuksen, jos en pidä jostakin ehdotuksesta?
  • Mitä voin tehdä, jos en ole tyytyväinen taloyhtiön hallituksen toimintaan?
  • Mitä jos en itse voi osallistua, mutta haluan antaa valtakirjan jollekin?
  • Saanko käyttää avustajaa?
  • Voinko osallistua yhtiökokoukseen etänä?

Asiantuntijana Kuluttajaliiton juristi Kristel Pynnönen Andersson. Voit esittää asiantuntijalle kysymyksiä aiheesta.

Tilaisuudessa maksuton kahvitarjoilu.

Näin osallistut

Koulutus on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumapaikkana toimii Lahdesjärven ABC, Pyynikkisali (2. krs, kassan jälkeen vasemmalle), osoitteessa Automiehenkatu 39, 33840 Tampere. Tervetuloa!

Tutustu asiantuntijaan:

Kristel Pynnönen Andersson

Juristi

Toimin Kuluttajaliiton asumisasiamiestoiminnan lakimiehenä. Tavoitteenani on tehdä asumisesta Suomessa mahdollisimman mukavaa, helppoa ja toki asumiskustannusten tulee pysyä kohtuullisella tasolla.

Löydät Kuluttajaliiton myös