Onnistu autokaupoilla

Kuvituskuvassa nuori tummaihoinen nainen iloitsee auton avaimet kädessään. Taustalla auto ja autoliike.
25.9.2023 17:30–18:30

Webinaari | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Auton ostajalla on edessään monta valintaa. Käytetty vai uusi, yritykseltä vai yksityishenkilöltä? Mitä jokaisen auton ostajan tulisi tietää takuusta, reklamaatioista ja virheistä? Miten eroaa sähköauton ja polttomoottoriauton ostaminen käytettynä?

Tule oppimaan Kuluttajaliiton juristin johdolla, miten onnistut autokaupoilla! Käymme läpi perustietoja auton ostajan oikeuksista. Myös käytetyn auton myyjälle on luvassa hyödyllistä tietoa.

Opit muun muassa:

  • mitä turvaa kuluttajansuoja antaa auton ostajalle
  • mitä tehdä, jos autossa ilmenee vikaa
  • keneen ottaa yhteyttä ongelmatilanteessa
  • milloin ostajalla on oikeus auton korjauttamiseen virheen vuoksi – tai kaupan purkuun
  • takuun perusteet ja korjaukset sen aikana.

Tilaisuuden asiantuntijana toimii Kuluttajaliiton juristi Kristel Pynnönen Andersson. Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä kysymyksiä autokaupoista ja auton ostamisesta. Huomaathan, että lähestymme aihetta kuluttajansuojalain näkökulmasta, emmekä käsittele esimerkiksi auton käyttövoiman valintaa tai muita teknisiä kysymyksiä.

Ilmoittaudu mukaan

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta. Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä. Ilmoittautuminen sulkeutuu 25.9. klo 16.30.

Saat osallistumislinkin sähköpostiisi ja muistutuksen tilaisuudesta noin tuntia ennen sen alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu asiantuntijaan

Kristel Pynnönen Andersson

Juristi

Toimin Kuluttajaliiton asumisasiamiestoiminnan lakimiehenä. Tavoitteenani on tehdä asumisesta Suomessa mahdollisimman mukavaa, helppoa ja toki asumiskustannusten tulee pysyä kohtuullisella tasolla.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Kuluttajaliitto