Onnistu autokaupoilla – ostajan oikeudet

Kuvituskuvassa nuori tummaihoinen nainen iloitsee auton avaimet kädessään. Taustalla auto ja autoliike.
9.2.2022 17:30–18:00

Webinaari | Luento

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Mitä jokaisen auton ostajan tulisi tietää takuusta, reklamaatioista ja virheistä? Mitä eroa on siinä, ostaako auton yksityishenkilöltä vai yritykseltä? Entä uuden tai käytetyn auton?

Tule oppimaan, miten onnistut autokaupoilla! Käymme läpi perustietoja auton ostajan oikeuksista. Myös käytetyn auton myyjälle on luvassa hyödyllistä tietoa. Tilaisuuden asiantuntijana toimii Kuluttajaliiton lakimies Emmi Meriranta.

Käymme läpi mm.:

  • Mitä tehdä, jos autossa ilmenee vikaa
  • Keneen ottaa yhteyttä ongelmatilanteessa
  • Milloin kuluttajalla on oikeus auton korjauttamiseen virheen vuoksi – tai kaupan purkuun
  • Takuun perusteet ja korjaukset sen aikana

Tervetuloa mukaan – katso ilmoittautumisohjeet alta! Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä kysymyksiä autokaupoista ja auton ostamisesta. Pyrimme vastaamaan tilaisuuden aikana mahdollisimman moneen kysymykseen. Huomaathan, että lähestymme aihetta kuluttajansuojalain näkökulmasta, emmekä käsittele esimerkiksi tekniikkaan liittyviä kysymyksiä tai auton käyttövoiman valintaa.

Ilmoittaudu mukaan:

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 9.2. klo 16.00 mennessä tämän linkin kautta. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Tutustu tilaisuuden asiantuntijaan:

Emmi Meriranta

Lakimies

Emmi Meriranta toimii edunvalvonnan ja neuvonnan parissa. Erityisesti häntä kiinnostavat tietosuoja ja digitaalinen kaupankäynti kuluttajan näkökulmasta. Emmi on erikoistunut laajasti erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin ja pyrkii löytämään ratkaisuja kuluttajalähtöisesti.

Ensimmäistä kertaa Zoomissa?

Webinaari järjestetään maksuttoman Zoom-palvelun avulla. Pääset mukaan webinaariin klikkaamalla yllä olevaa linkkiä. Jos Zoomin käyttö ei ole entuudestaan tuttua, varaathan tarpeeksi aikaa palveluun tutustumiseen.

Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen (esim. Google Chrome, Microsoftin Internet Explorer tai Edge, Applen Safari tai Mozilla Firefox) kautta tai ladata Zoom-ohjelman tietokoneellesi täältä. Zoom on saatavilla myös mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Tarkempia ohjeita Zoomin käyttöön löydät esimerkiksi Opintokeskus Siviksen sivuilta tai Tieken sivuilta.