Ongelmatilanteet vuokrasuhteissa – miten niitä estetään ja ratkaistaan?

13.9.2023 17:30–19:00

Oulu | Luento

Jopa kolmannes suomalaisista asuu vuokralla. Tarkoin harkittu ja luottamukseen pohjaava vuokrasuhde ja vuokrasopimus ovat sekä vuokranantajan että vuokralaisen etu. Ne auttavat ehkäisemään ongelmia ja tuovat tukea erimielisyyksissä.

Tule keskustelutilaisuuteemme kuulemaan asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, miten luodaan luotettava vuokrasuhde ja reilu vuokrasopimus! Voit myös halutessasi esittää asiantuntijoille kysymyksiä vuokra-asumisesta.

Tilaisuus sopii sinulle, joka asut vuokralla, pohdit oman asunnon tarjoamista vuokralle tai toimit jo vuokranantajana. Saat käytännön vinkkejä siihen, miten ongelmatilanteet vuokrasuhteissa estetään ja ratkaistaan. Käsittelemme ongelmatilanteita niin vuokranantajan kuin vuokralaisen näkökulmasta. Kuulet myös esimerkkejä tulkinnanvaraisista sopimusehdoista sekä muista hankalista tilanteista.

Tilaisuudessa pohdimme muun muassa:

  • Mitä ottaa huomioon, kun vuokraa asunnon?
  • Mitä kannattaa huomioida vuokrasopimusta laadittaessa?
  • Miten sopia vuokrankorotuksesta?
  • Milloin vuokravakuutta saa käyttää?
  • Miten toimia riitatilanteessa?

Vuokranantajan näkemystä avaa Suomen Vuokranantajien Pohjois-Suomen aluepäällikkö Pasi Orava ja vuokralaisten näkemystä tuo Kuluttajaliiton juristi Kristel Pynnönen Andersson. Tilaisuutta juontaa Pohjois-Pohjanmaan Kuluttajat ry:n puheenjohtaja Mirkku Valkola.

Näin osallistut:

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumapaikkana toimii Aleksinkulman Pohjansali (os. Aleksanterinkatu 9, Oulu). Tapahtumapaikan esteettömyyteen voit tutustua Aleksinkulman verkkosivuilla.

Tervetuloa mukaan!

Katso myös: Miten meitä huijataan? -luento torstaina 13.9. klo 13–14.30, Aleksinkulman Aino-salissa. Lue lisää ja tule mukaan!

Löydät Kuluttajaliiton myös