Miten meitä huijataan?

18.8.2023 15:00–16:30

Joensuu | Koulutus | Luento

Mistä tietää, onko verkkokauppa luotettava? Saitko oudon tekstiviestin pankin nimissä? Paikallinen kauppa lähetti viestin arvontavoitosta sähköpostiin – mitä pitäisi tehdä?

Luennolla käydään esimerkkien avulla läpi ajankohtaisia netti- ja puhelinhuijauksia ja niiden tunnusmerkkejä. Opit tunnistamaan huijauksia ja tiedät mitä tehdä, jos joudut huijarin virittämään ansaan.

Luento alkaa klo 15:00 ja päättyy klo 16:00. Luennon jälkeen aulassa jaetaan aiheeseen liittyviä materiaaleja ja osallistujat voivat jäädä keskustelemaan aiheesta klo 16:30 asti.

Luennon asiantuntijana toimii Kuluttajaliiton projektityöntekijä Jaana Savolainen.

Näin osallistut

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetää osana Itä-Suomen yliopiston Tieteen päiviä Joen Yö -festivaalin yhteydessä. Tapahtumapaikkana toimii Carelicum-keskuksen auditoria (os. Koskikatu 5, Joensuu).

Carelicumiin pääsee pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunuilla. Sisäänkäynti on esteetön ja ovet avautuvat automaattisesti.

Luentoa voi seurata myös etänä omalta kotisohvalta. Striimilinkin löydät Tieteen päivien verkkosivuilta. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Teknisestä toteutuksesta vastaa Itä-Suomen yliopisto.

Tervetuloa!

Tieteen päivät 2023

Koulutus on osa Itä-Suomen yliopiston Tieteen päiviä 2023. Kaiken kansan tiedetapahtuma tarjoaa tutkittua tietoa ja ajankohtaisia puheenvuoroja useilta tieteenaloilta Joen Yö -festivaalin yhteydessä Joensuussa ja Elonkorjuujuhlassa Kuopiossa.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan Tieteen päivien verkkosivuilla.

Tutustu asiantuntijaan

Jaana Savolainen

projektityöntekijä

Jaana toimii projektityöntekijänä kouluttamisen parissa. Jaana on erikoistunut laajasti erilaisten ryhmien kouluttamiseen niin livenä kuin verkossa. Erityisesti kokemusta hänellä on digihuijausaiheesta. Koulutuksissa Jaana pyrkii kertomaan uusimmat huijaustyypit ja kuinka niiltä voi välttyä.

Löydät Kuluttajaliiton myös