Mitä tehdä, jos hoidossa tapahtuu virhe?

21.9.2022 17:30–19:00

Webinaari | Webinaari

Uutuusaihe! Keskiviikkona 21.9. klo 17.30–19

Terveydenhuollon käynti ei aina mene niin kuin toivoisi. Luennolla opit, mitä potilas voi tehdä silloin, jos hän epäilee, että hoidossa on tapahtunut potilasvahinko.

Potilas voi kokea terveydenhuollossa myös huonoa kohtelua ja näissäkin tilanteissa potilaalla on mahdollisuus reagoida oikeussuojakeinojensa avulla.

Luennon jälkeen sinulla on yleiskuva potilasvahinkojen arviointiprosessista ja tunnet oikeutesi korvauksen hakemiseen. Luennolla tutustutaan muistutus- ja kantelumenettelyihin sekä käydään läpi, miten yksityisen terveydenhuollon asiakasta suojataan palvelun virhetilanteessa.

Näin osallistut:

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Luentoa voi seurata sekä paikan päällä Pirkkalassa että verkon välityksellä. Pääset etäluennolle mukaan etänä Zoomin kautta tai Pirkan opiston YouTube-kanavalla.

Lue lisää etäosallistumisesta Pirkan opiston sivuilta.

Tutustu asiantuntijaan:

Julia Lumijärvi

Lakimies, OTM, HLL
Kuluttajaliiton potilaan oikeuksien asiantuntijana Julia Lumijärvi tuntee potilaiden oikeuksien toteutumisen haasteet. Kuluttajaliitossa Julia antaa potilasoikeusneuvontaa, koulutuksia ja lausuntoja sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksistä.

Luento järjestetään yhteistyössä Kuluttajaliiton, Pirkanmaan Kuluttajien ja Pirkan Opiston kanssa. 

Löydät Kuluttajaliiton myös