Kääk, ulosotto uhkaa! Mitä jokaisen tulisi tietää ulosotosta ja veloista

12.10.2022 17:30–18:30

Webinaari | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Mistä saan apua, jos en selviä veloista? Voiko ulosottomies yhtäkkiä ilmestyä ovelleni?

Tule kuulemaan perusasioita ja murtamaan myyttejä ulosotosta ja talous- ja velkaneuvonnasta!

Webinaarissa opit muun muassa:

  • Kuka voi ottaa yhteyttä talous- ja velkaneuvontaan?
  • Mikä on ulosotto ja miten se etenee?
  • Mitä yleisiä myyttejä liittyy ulosottoon?
  • Pitääkö ulosottoa vältellä viimeiseen asti?

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton. Et tarvitse ennakkotietoja aiheesta, vaan etenemme selkeästi ja ymmärrettävästi perusteista alkaen. Pääset myös halutessasi esittämään kysymyksiä asiantuntijoille webinaarin aikana tai jo etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Kuluttajaliiton lakimiehen Emmi Merirannan kanssa keskustelemassa ovat talous- ja velkaneuvoja Jaana Vartia Helsingin oikeusaputoimistosta (talous- ja velkaneuvonta) sekä ennakoivan talousneuvonnan asiantuntijat Johanna Mattila ja Miia Meling Ulosottolaitoksesta.

Webinaari sopii

  • sinulle, jota velkaantuminen tai ulosotto huolettavat juuri nyt,
  • sinulle, joka haluat auttaa veloista tai ulosotosta huolestunutta läheistä tai
  • sinulle, joka haluat tietää, mitä ulosottoviranomainen tai talous- ja velkaneuvonta oikeastaan tekevät

Tervetuloa mukaan – rikotaan yhdessä myyttejä talous- ja velkaneuvonnan sekä ulosoton ympäriltä!

Näin osallistut:

Ilmoittaudu mukaan webinaariin tämän linkin kautta viimeistään 12.10. klo 16. Saat tapahtumapäivänä suoraan sähköpostiisi osallistumislinkin, josta pääset mukaan webinaariin.

Voit lähettää kysymyksiä jo etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Huomaathan kysymyksiä lähettäessäsi, että yksityisyyden nimissä ethän kirjoita esim. henkilöiden nimiä tai muita tunnistettavia tietoja. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman moneen kysymykseen, joten emme voi käsitellä yksittäistapauksia kovinkaan laajasti.

Tutustu asiantuntijoihin:

Johanna Mattila

Ennakoivan talousneuvonnan asiantuntija

Toimimme Ulosottolaitoksessa asiantuntijatehtävissä. Tavoitteenamme on murtaa ulosottoon liittyviä ennakkoluuloja ja välittää tietoa siitä, miten ulosotto toimii.

Miia Meling

Ennakoivan talousneuvonnan asiantuntija

Toimimme Ulosottolaitoksessa asiantuntijatehtävissä. Tavoitteenamme on murtaa ulosottoon liittyviä ennakkoluuloja ja välittää tietoa siitä, miten ulosotto toimii.

Jaana Vartia

talous- ja velkaneuvoja

Olen Jaana Vartia, talous- ja velkaneuvoja vuodesta 1995. Teen ennakoivaa talousneuvontaa Helsingin oikeusavun talous- ja velkaneuvonnassa.  Kiinnostuksen kohteena erityisesti velkaantumisen pysäyttäminen sekä oikean  ja käytettävien tietojen löytäminen kansalaisille heidän talouskysymyksissä.

Emmi Meriranta

Lakimies

Emmi Meriranta toimii vaikuttamistyön ja neuvonnan parissa. Emmi on erikoistunut laajasti erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin ja pyrkii löytämään ratkaisuja kuluttajalähtöisesti.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).