Kuluttajien ruokahävikki: mitä tiedämme siitä ja miten taklata se?

16.11.2022 18:00–19:00

Webinaari | Luento

Tervetuloa Suomen maatalousmuseon Sarkan marraskuun ruokakeskiviikkoon oppimaan kuluttajien ruokahävikistä Hävikkifoorumi-hankkeen koordinaattorin Jenni Vainiorannan kanssa!

Suomessa menee syömäkelpoista ruokaa hukkaan vuosittain noin 360 miljoonaa kiloa. Merkittävä osa, reilu kolmannes tästä ruokahävikistä muodostuu kotitalouksissa. Siksi juuri kuluttajien hävikin vähentämiseen kohdistuu kovat odotukset kun pyritään saavuttamaan hallituksen asettama ruokahävikin puolittamistavoite. On kuitenkin tunnistettu, että kuluttajien kohdalla tavoite on tiukka saavuttaa pelkästään nykykeinoja käyttämällä. Uusia ratkaisuja ja keinoja tarvitaan. Kuluttajaliiton koordinoima Hävikkifoorumi pyrkii olemaan osaratkaisu siihen, että ruokahävikin saadaan puolitettua kotitalouksien osalta.

Ruokakeskiviikon etäluennolla saat vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mistä kuluttajien ruokahävikki johtuu?
  • Miten kuluttajien ruokahävikkiin voidaan vaikuttaa?
  • Millaisia ovat Hävikkifoorumin keinot kuluttajien ruokahävikkiongelman taklaamiseksi?
  • Millaisia ovat kuluttajien arvot, asenteet ja aikomukset ruokahävikkiin liittyen?
  • Mikä on keskeistä oman ruokahävikin vähentämisessä?

Näin osallistut

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista.

Linkki etäluentoon tulee luennon järjestäjän, Suomen maatalousmuseo Sarkan sivuille lähempänä ajankohtaa: https://sarka.fi/ruokakeskiviikot/

Tutustu asiantuntijaan

Jenni Vainioranta

hankekoordinaattori, Hävikkifoorumi-hanke