Kuluttajansuojan ABC

28.4.2022 17:30–19:00

Webinaari | Luento

Saako aina sitä, mitä tilaa? Aina tavaroiden tai palveluiden ostaminen ei suju täysin ongelmitta. Tiedätkö, mitä tehdä, jos ostamasi tuote on hajonnut ennen aikojaan tai palvelu onkin jotain aivan muuta kuin luvattu? Onneksi turvana on kuluttajansuoja.

Älä odota siihen, että vahinko on jo tapahtunut! Opi varautumaan ongelmatilanteisiin. Luennolla saat katsauksen kuluttajansuojan keskeisimpiin keinoihin ratkaista kuluttajien ongelmatilanteita.

Opit muun muassa:

  • Palautusoikeudesta ja sen käyttämisestä
  • Mikä ylipäänsä on sellainen virhe, josta myyjäyritys vastaa
  • Mikä on takuu ja mitä tapahtuu, jos huomaat virheen takuun päättymisen jälkeen
  • Mitä voi tapahtua virheen jälkeen: reklamaatio, kauppahinnan pidätys, virheen oikaisu, hinnanalennus, kaupan purku, vahingonkorvaus
  • Vinkit reklamaation tekoon
  • Mistä saat neuvontaa ongelmiin ja missä riidat ratkaistaan

Tutustumme aiheeseen käytännön esimerkkien kautta Kuluttajaliiton lakimiehen Emmi Merirannan johdatuksella. 

Näin osallistut:

Ilmoittaudu seuraamaan luentoa etänä tällä lomakkeella viimeistään 28.4. klo 16.00. Voit lähettää asiantuntijalle kysymyksiä ilmoittautumisen yhteydessä. Etäyhteys toteutetaan Microsoft Teamsin välityksellä, ja ilmoittauduttuasi saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tervetuloa mukaan!

Voit osallistua tilaisuuteen myös paikan päällä Kuluttajaliiton toimistolla. Lue lisää luennosta täältä.

Tutustu asiantuntijaan:

Emmi Meriranta

Lakimies

Emmi Meriranta toimii vaikuttamistyön ja neuvonnan parissa. Emmi on erikoistunut laajasti erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin ja pyrkii löytämään ratkaisuja kuluttajalähtöisesti.

Ensimmäistä kertaa Teamsissa?

Webinaarit järjestetään maksuttoman Teams-palvelun avulla. Voit seurata lähetystä tietokoneesi verkkoselaimella tai kirjautumalla Microsoft Teams -sovellukseen. Voit osallistua tietokoneella suoraan selaimen kautta tai ladata Teams-ohjelman tietokoneellesi täältä.

Matkapuhelimella tai tabletilla Teamsin käyttö onnistuu helpoiten sovelluksen avulla. Teams on saatavilla mobiililaitteille App Storesta (iPhone) tai Play Kaupasta (Android).

Löydät Kuluttajaliiton myös