Ruokahävikki: kuluttajakäyttäytymisen muutoksen esteet ja ajurit

16.9.2021 13:00–15:00

Webinaari | Julkaisutilaisuus

Järjestäjä Hävikkifoorumi

Tervetuloa Hävikkifoorumi-hankkeen tilaisuuteen kuulemaan Luonnonvarakeskuksen ja Valintamuotoilijoiden toteuttaman uunituoreen ruokahävikkiselvityksen keskeiset tulokset!

Seuraa tilaisuutta YouTubessa:

Miksi pysyvää muutosta ei synny kuluttajien käyttäytymisessä? Mitkä tekijät kuluttajien asenteissa ja motivaatiossa estävät arjessa hävikin vähentämisen? Millaisilla toimintaympäristöillä ja tilannetekijöillä voitaisiin tuupata kuluttajia kohti hävikin vähentämistä?

Julkaisutilaisuudessa kuullaan selvityksen keskeiset tulokset. Lisäksi käydään paneelikeskustelua siitä, miten ruokahävikin vähentämistyötä tulisi kehittää edelleen, jotta pääsisimme asetettuun tavoitteeseen puolittaa kotitalouksien ruokahävikki vuoteen 2030 mennessä.

Tilaisuus on kaikille avoin ja järjestetään webinaarina. Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tämän linkin kautta. Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma

  • Klo 13.00 Tilaisuuden avaus, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell
  • Selvityksen julkistaminen, Luonnonvarakeskuksen tutkija Inkeri Riipi ja Valintamuotoilijoiden perustaja Marika Poutiainen
  • Paneeli: Kokeilukulttuuria ja interventioita – ruokahävikin taklaamisen monet keinot, Panelisteina Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri, Tampereen yliopiston apulaisprofessori Elina Närvänen, Ruokatieto Yhdistyksen toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi ja ruokakirjoittaja ja vaikuttaja Satu Koivisto.
  • Klo 15.00 Tilaisuus päättyy, loppusanat, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell

Mikä on Hävikkifoorumi?

Kuluttajaliitto toteuttaa kolmevuotisen (2020–2023) kehittämishankkeen yhdessä Luonnonvarakeskuksen, Motivan, Marttaliiton, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n, Päivittäistavarakauppa ry:n ja Valintamuotoilijat kanssa. Myös valtakunnallinen Hävikkiviikko toteutetaan osana hanketta Kuluttaja-lehden järjestämänä. Hävikkifoorumia rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Kuvassa Hävikkifoorumien yhteistyökumppaneiden logot: Hävikkiviikko, Motiva, Maa- ja kotitalousnaiset, Martat, Valintamuotoilijat, Luke, PTY, Maa- ja metsätalousministeriö ja Kuluttajaliitto.