Kuka vastaa talvikunnossapidosta?

16.11.2023 17:30–18:30

Webinaari | Webinaari

Järjestäjä Kuluttajaliitto

Taloyhtiöissä ja omakotitaloissa kannattaa varautua talveen hyvissä ajoin – jo ennen kuin ensimmäiset lumihiutaleet putoavat. Tule kuulemaan Kuluttajaliiton juristin vinkit siihen, miksi huolellisesti etukäteen suunniteltu talvikunnossapito on tärkeää ja mitä siinä on syytä huomioida!

Talvi tuo tullessaan monenlaista tehtävää taloyhtiöissä ja omakotitaloissa. Pihojen auraamista, hiekoittamista, lumenpudotusta katoilta… Kenen vastuulla ovat talven työt? Kuka vastaa, jos jalankulkija liukastuu ja loukkaantuu? Entä jos katolta pudonnut lumi vaurioittaa asukkaan tai ohikulkijan autoa?

Webinaarissa Kuluttajaliiton juristi Kristel Pynnönen Andersson käy läpi aiheita, jotka aiheuttavat talvisin eniten ongelmia asumisessa.

Opit muun muassa:

  • Voiko talvikunnossapidon hoitaa talkootyönä?
  • Vapauttaako ”ei talvikunnossapitoa”-kyltti vastuusta?
  • Voivatko taloyhtiön hallituksen jäsenet tai omakotitalon omistaja joutua vastuuseen vahingosta?
  • Millainen on jalankulkijan oma vastuu?
  • Kuka hoitaa lumityöt? Saako lumet kolata kadun puolelle?
  • Mitä tehdä, jos huoltoyhtiö ei hoidakaan sovittuja töitä?

Webinaari sopii kaikille taloyhtiön asukkaille ja toimijoille, ja erityisesti taloyhtiön päätöksenteosta vastaaville. Myös omakotitalossa asuville on luvassa tietoa ja vinkkejä. Voit lähettää aiheesta kysymyksiä asiantuntijalle etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittaudu mukaan

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään maksuttoman Microsoft Teams -ohjelman kautta. Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä. Ilmoittautuminen sulkeutuu 16.11. klo 16.30.

Saat osallistumislinkin sähköpostiisi ja muistutuksen tilaisuudesta noin tuntia ennen sen alkua. Tervetuloa mukaan!

Tutustu asiantuntijaan

Kristel Pynnönen Andersson

Juristi

Toimin Kuluttajaliiton asumisasiamiestoiminnan lakimiehenä. Tavoitteenani on tehdä asumisesta Suomessa mahdollisimman mukavaa, helppoa ja toki asumiskustannusten tulee pysyä kohtuullisella tasolla.

Kuluttajaliitto