Kohti ruokahävikin puolittamista: Hävikkifoorumin tulokset ja askeleet eteenpäin

Helsinki | Seminaari
Hävikkifoorumi-hanke loppuu kesällä – mitä saimme aikaan ja mitä seuraavaksi?
Hävikkifoorumi on koonnut liki kolmen vuoden aikana laajan joukon toimijoita yhteen viestimään ja vaikuttamaan kuluttajien ruokahävikin vähentämiseksi ja ruoan arvostuksen lisäämiseksi. Hävikkifoorumissa on myös etsitty innovatiivisesti uusia keinoja ohjata ja tukea kuluttajia kohti pienempää hävikkiä.
Hankkeen loppuseminaarissa esitellään hankkeen keskeiset opit sekä keskustellaan kansallisten ruokahävikkitoimien tulevaisuudesta. Mitkä keinot ovat keskeisiä kuluttajien ruokahävikkiin vaikuttaessa? Mitä systeemisiä muutoksia tarvitaan ruokajärjestelmässä? Miten saadaan vaikuttavia tuloksia aikaiseksi tulevaisuudessa?
Ohjelma
Tilaisuuden juontaa Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell
klo 13.00 Aloituspuheenvuoro
Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell
Hävikkifoorumi-hankkeen tulokset ja opit
Hankekoordinaattori Jenni Vainioranta
Euroopan komission ruokahävikkifoorumin terveiset
Suomen edustajana hankekoordinaattori Jenni Vainioranta
Kommenttipuheenvuorot päivittäistavarakaupan, teollisuuden, ruokahävikkitutkimuksen ja kansalaisjärjestöjen näkökulmasta
Puhujina:
Päivittäistavarakaupan johtaja Ilkka Nieminen
Elintarviketeollisuuden vastuullisuuden ja kestävän kehityksen johtaja Satumaija Levón
Luonnonvarakeskuksen tutkija Inkeri Riipi
Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen kehityspäällikkö Marita Suontausta ja Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen
Paneelikeskustelu
Seminaarin paneelikeskustelussa katse suunnataan tulevaisuuden kansallisiin ruokahävikkitoimiin ja niiden kehittämiseen. Mitkä asiat tulisi nostaa ruokahävikkitoimien fokukseen jatkossa? Miten saadaan vaikuttavia tuloksia aikaiseksi tulevaisuudessa? Mitkä ovat lainsäädännön mahdollisuudet vaikuttaa kuluttajien hävikkiin?
Panelisteina:
Neuvotteleva virkamies Minna Huttunen, Maa- ja metsätalousministeriö
Johtaja Ilkka Nieminen, Päivittäistavarakauppa ry
Tutkija Inkeri Riipi, Luonnonvarakeskus
Vastuullisuuden ja kestävän kehityksen johtaja Satumaija Levón, Elintarviketeollisuusliitto ry
Paneelikeskustelun moderoi Motivan kestävän ruokajärjestelmän asiantuntija Suvi Salmela.
Loppupuheenvuoro
Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell
Iltapäiväkahvit ja verkostoitumista
Iltapäiväkahvit tarjoaa hävikkiruokaravintola Loop.
klo 15.30 Tilaisuus päättyy
Näin osallistut
Hävikkifoorumi-hankkeen loppuseminaari on kaikille avoin ja maksuton. Seminaari järjestetään Ritarihuoneen Ritarisalissa (os.Ritarikatu 1, Helsinki). Ilmoittaudu mukaan seminaariin tämän lomakkeen kautta 29.5. mennessä.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!